Site icon Editia de Dimineata

BOR, despre educația sexuală: Un atentat la inocenţa copiilor, care îi va marca întreaga viaţă

Patriarhia Română critică dur propunerea de introducere a educației sexuale în programa școlară. Este „un atentat asupra inocenței copiilor, care împiedică dezvoltarea lor firească și îi marchează pentru întreaga viață”, se afirmă într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Vasile Bănescu a transmis marți mai multe precizări legate de „așa-zisa ‹educație sexuală› devenită obiectul unor mari presiuni ong-istice și partinice pentru introducerea ei într-o programă școlară deja asfixia(n)tă, ignorându-se sau sfindându-se inclusiv voința părinților și drepturile lor constituționale de a decide asupra educației propriilor copii”, scrie basilica.ro.

În comunicatul transmis de purtătorul său de cuvânt, Patriarhia Română susține că motivele invocate pentru introducerea educației sexuale în școli sunt false. Vasile Bănescu susține că „educația sexuală” a devenit obiectul unor mari presiuni pentru introducerea ei în programa școlară, ignorându-se voința părinților și drepturile lor constituționale de a decide asupra educației propriilor copii.

Reprezentantul Patriarhiei mai susține că cei care promovează astfel de idei nu sunt interesați de rezolvarea problemelor reale din societate.

Biserica lansează și un atac dur la adresa ONG-urilor care susțin necesitatea unei astfel de materii în programa școlară.

Vasile Bănescu amintește de la început că există deja în școlile din România materii (în afară de Biologie) al căror conținut este perfect adecvat predării noțiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate (Consiliere și dezvoltare personală, Educație pentru sănătate; Pregătiţi pentru viaţă. Educaţie pentru viaţă şi comunitate; Adolescenţă şi autocunoaştere; Mai întâi caracterul.).

„Patriarhia Română, dar și celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor școlare de orice tip de ideologie, precum ‹ideologia de gen› sau de ‹recomandările› ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa și BZgA, intitulat ‹Standarde pentru educația sexuală in Europa – un cadru pentru factorii de decizie politică, specialiști și autorități din domeniul educației și sănătății›”.

„Ideologizarea informațiilor transmise elevilor în cadrul școlar, care trebuie sa rămână unul curat și neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicție cu scopul real și ultim al educației: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale și al eticii virtuții ca expresie a echilibrului și normalității”, precizează Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Sursa foto: basilica.ro
Exit mobile version