Site icon Editia de Dimineata

O brățară electronică îi spune șefului cât de fericit ești cu lucrul de acasă

Brățara din silicon Moodbeam permite angajatorului să vă urmărească starea emoțională, scrie BBC. Gadgetul se conectează la o aplicație pentru telefonul mobil și la o interfață Web și are două butoane – galben și albastru:

 

Aparatul este destinat companiilor care doresc să monitorizeze bunăstarea personalului care lucrează de acasă. Angajații sunt încurajați să poarte brățara și să apese butonul relevant, după cum consideră, pe parcursul săptămânii de lucru. Managerii pot vizualiza apoi un tablou de bord online cu stările angajaților.

Co-fondatoarea Christina Colmer McHugh spune că ideea i-a venit după ce a descoperit că fiica ei are probleme la școală și și-a dorit o modalitate prin care copilul ei să o anunțe cum se simte. Brățara a fost lansată comercial în 2016, dar acum capătă noi valențe, datorită trecerii la lucrul la domiciliu.

Având în vedere că depresia și anxietatea au costat economia globală 730 de miliarde de lire sterline pe an, s-a înregistrat și o pierdere a productivității în perioada inițială a pandemiei, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Foto: Moodbeam

Exit mobile version