Site icon Editia de Dimineata

Bucharest Street Food, o experiență culinară unică în România

Timp de patru zile, Romexpo a fost gazda evenimentului culinar Street Food Festival, care a adunat o sumedenie de porții de mâncare ce au provocat papilele gustative ale românilor. Cu mic, cu mare, aceștia s-au înghesuit să deguste cele mai bune preparate din toate colțurile lumii și s-au relaxat sub soarele cald de septembrie.

De îndată cum ajungi la festivalul culinar organizat în București ai impresia că ești în cu totul alt loc. Mirosul de midii fripte și de calamar fraged gătit pe grătar, te învăluie și te trimite cu gândul la restaurantele tradiționale de la malul mării. Midiile sunt pregătite în tigăi imense, chiar în fața ta, astfel încât experiența culinară devine și mai intensă.

sursa: Arhiva Edițiadedimineață.ro

Dacă mai faci câțiva pași ai din nou senzația că ai intrat în cu totul alt loc, de data aceasta chiar în Asia. Zeci de feluri de mâncăruri japoneze, thailandeze și taiwaneze gătite de bucătari pricepuți așteaptă să fie degustate. Și mâncarea din bucătăria mexicană este la mare căutare, de la vestitul burrito la nachos.

sursa: Arhiva Edițiadedimineață.ro

După o masă copioasă puteți găsi și un desert, iar gama este și aici foarte variată, de la înghețată artizanală și prăjituri, la clătite sau goffre. Anul acesta, în centrul deserturilor cel mai des cumpărate a fost înghețata thailandeză, a cărei preparare se transformă într-un adevărat spectacol.

sursa: Arhiva Edițiadedimineață.ro

La orele prânzului era deja plin de tineri, familii cu copii de toate vârstele venite la Streeet Food Festival pentru a profita de ultimele zile de vară. Prețurile variază, dar în medie o porție de mâncare costă între 25-30 de lei, iar cu tot cu desert costul se poate ridică până la 40-50 de lei.

Dincolo de experiența culinară, cei care au decis să vină la Street Food Festival s-au putut bucura și de concerte în aer liber, festivalul fiind închis de un concert susținut de Vama.

sursa: Arhiva Edițiadedimineață.ro

Street Food Festival este primul festival din România dedicat mâncării stradale. Acesta a debutat la Cluj în anul 2016, iar anul acesta aventura a continuat în Capitală. Bucătari din toată țara au ajuns aici cu produse apetisante, autohtone sau internaționale pentru a oferi o experiență culinară și multiculturală de neuitat. Chiar dacă festivalul a fost doar la a doua ediție, în Capitală acesta a devenit deja o tradiție, drept dovadă că numărul persoanelor care s-au înghesuit să profite de această experiență culinară a fost aproape de două ori mai mare față de ediția precedentă.

 

[sursă imagine cover: www.myticket.ro]

 

Exit mobile version