Site icon Editia de Dimineata

București. 10.000 de câini și de pisici, sterilizați din banii Primăriei

Consiliul General a aprobat un program prin care vor putea fi sterilizați gratuit și microcipați 10.000 de câini și de pisici.

Costurile aferente vor fi suportate de municipalitate.

Primăria Capitalei a avut în ultimii ani mai multe programe de acest fel.

”Se aprobă implementarea programului privind identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu deținător, aflați în proprietatea persoanelor fizice cu domiciliul sau reședinta în Municipiul București și sterilizarea gratuită a pisicilor fără pedigree, cu și fără deținător, aflate pe raza Municipiului București pentru un număr total de 10.000 de animale (câini și/sau pisici), în limita bugetului aprobat”, se arată în proiectul de hotărâre.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a fost împuternicită să achiziționeze serviciile privind identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea câinilor și pisicilor.

Prin program se subvenționează identificarea prin microcip, înregistrarea în RECS și sterilizarea unui număr de maximum 5 animale (câini și/sau pisici) pentru fiecare persoană, cu domiciliul sau reședința în Municipiul București, în limita plafonului stabilit, după principiul primul venit – primul servit, anunță Hotnews.

Exit mobile version