Site icon Editia de Dimineata

București, orașul restaurantelor la înălțime și nu doar la figurat

În ultimii ani, restaurantele la înălțime au început să câștige popularitate și în București, oferind priveliști panoramice spectaculoase asupra orașului și punând cu adevărat în valoare arhitectura și atmosfera specială a Capitalei. Ca să nu mai vorbim de faptul că, până și bunătățile din meniu parcă au un alt gust atunci când ești, la propriu, cu capul în nori.

Terasa Linea/Closer to the Moon este amenajată ca o stație spațială (Moon Camp), cu domuri transparente și încălzite, întocmai ca nişte igluuri, aşa încât să poată sta la terasă și pe timp de iarnă cei dornici să se bucure de panorama oferită de acest roof top, chiar și când temperatura de afară scade sub 0 grade.

De fiecare dată când plecăm în străinătate, verificăm sky-barurile din orașele pe care le vizităm, pentru că nicăieri nu te poți bucura de o vedere de ansamblu mai generoasă decât la înălțimi care sunt, de multe ori, amețitoare.

Bucureștiul nu e Dubai, încă nu putem bea o cafea la etajul 163, însă Capitala noastră propune o mulțime de locuri minunate, care oferă o vedere privilegiată spre arhitectura „Micului Paris”, atât de îndrăgită de turiștii străini.

NOR se află, așa cum îi spune numele, deasupra norilor, la 136 de metri și este restaurantul din București aflat la cea mai mare înălțime. Situat la etajul 36, restaurantul, unul dintre cele mai apreciate din Capitală, are un meniu compus din 36 de rețete inspirate din bucătaria internațională și locală.

Din numele locului, Lounge 18, îți poți da seama foarte ușor la ce etaj este situat acest restaurant. Ați ghicit: 18! Aici, poți savura #coffeewithaview, unul dintre cele mai utilizate hashtag-uri de către turiști, pentru că priveliștea îți taie efectiv respirația. Restaurantul are vedere spre Parcul Regele Mihai, fost Herăstrău, Bulevardul Kiseleff, complexul expozițional Romexpo, Casa Presei și, dacă dimineața te poți bucura aici de o cafea cu o vedere superbă, seara poți dansa cu privirea ațintită spre luminile orașului, pentru că localul se transformă în club de noapte.

Pentru un rooftop mai central, Upstairs este o variantă ideală, grație panoramei impresionante pe care o oferă asupra centrului Bucureștiului, de la ultimul etaj al cladirii Victoriei Business Center. Upstairs Rooftop este o terasă plină de lumină, înconjurată de geamuri, astfel încât poți admira Bucureştiul de la înălțime chiar și atunci când vremea nu este tocmai prielnică.

Upstairs Rooftop este un loc modern şi colorat, care îţi permite să vezi Bucureştiul de la înălţime.

În ultimii ani au apărut în Capitală multe baruri și restaurante la înălțime, însă, dacă trebuie să păstrăm adevărul istoric, este cazul să precizăm că Above the city Skybar a fost primul roof bar din România și trebuie spus că locul încă impresionează prin designul său futurist. Ziua, locația este o oază de liniște, perfectă pentru o întâlnire de afaceri sau, de ce nu, una romantică, iar odată cu lăsarea serii poate fi gazda perfectă a unor petreceri de pomină, cu vedere la stele.

Silk îi poate primi, la un pahar cu vin, și pe cei care au rău de înălțime, pentru că se află doar la etajul 9, însă oferă o priveliște deosebită asupra Pieței Universității, kilometrul zero al Bucureștiului. Este, cu siguranță, de neratat pentru orice turist care vine pentru prima dată în București!

Sole este situat la etajul 15 al celei mai moderne clădiri din București, una dintre puținele dotate cu heliport pe acoperiș. Este alegerea potrivită pentru turiștii amatori de senzații tari, care preferă un restaurant cu panoramă, dar care în același timp este elegant și oferă servicii peste medie.

Linea/Closer To The Moon este unul dintre cele mai interesante rooftop-uri din București și oferă o priveliște excelentă asupra Centrului Vechi. Odată ajuns pe terasa locației, mai ales la ora apusului, ca turist ai putea jura că ești în mansarda unei clădiri interbelice din Parisul adevărat, cel din patria croissantelor. Pe timp de iarnă sau atunci când plouă, puteți lua cina într-un iglu transparent – ce te duce cu gândul la un peisaj selenar – din care poți zări Casa Poporului și clădirile istorice din zonă.

Mergeți la ora apusului la Linea/Closer to the Moon pentru cea mai frumoasă priveliște!

Situat la etajul 21 (80 de metri înălțime) al hotelului Intercontinental Bucharest, reper inconfundabil al Capitalei, restaurantul Club Lounge Intercontinental oferă una dintre cele mai spectaculoase panorame ale orașului. Este un loc ce îmbină conceptul de restaurant, cafenea și lounge.

Despre Astrodom se spune că este cea mai romantică terasă la înălțime din București, cu o vedere superbă asupra orașului atât pe timp de zi, cât și noaptea, când toate luminile sunt aprinse. Astfel, de pe acoperișul hotelului Residence, unde se află restaurantul, poți vedea Mănăstirea Cașin și o „mare” de verde, căci în zonă se află o vegetație bogată. Un apus aici, sus, este unul de excepție! Fie că preferi un mousse de ciocolată sau un platou cu fructe de mare, priveliștea spre Arcul de Triumf va face toți banii!

Terasa Muzeului Național de Artă Contemporană, sau MNAC pentru cunoscători, este un spațiu boem, unde este musai să bei o cafea, dimineața devreme sau seara, la apus, măcar o dată-n vară. În surdină vei auzi jazz si swing, iar cafeaua va avea cu siguranță un gust mai bun, pentru că te afli pe acoperișul Casei Poporului și privirea va fi ațintită spre Catedrala Mântuirii Neamului unde domnește o atmosferă liniștită, de bună dispoziție, cu un iz ușor boem.

Restaurantul Allhambra este printre primele locații din București care au materializat conceptul de mâncare la înălțime. De peste 20 de ani, la etajul 10, pe Splaiul Unirii 16, se află restaurantul care, în primii săi ani, era destinat doar cunoscătorilor, dar acum este accesibil tuturor celor care poftesc la o tocăniță strămoșească de vițel sau o pastramă de oaie coaptă în mămăligă, totul cu vedere la Casa Poporului. Mai ales că prețurile nu sunt deloc piperate și, uneori, poți avea norocul să nimerești în mijlocul unei „cântări” live.

Sursa foto: editiadedimineata

Proiect realizat în cadrul programului de promovare a patrimoniului turistic Destination: Bucharest, derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

 

Exit mobile version