Site icon Editia de Dimineata

Ca să fie sigur-sigur. Un bărbat din Germania a primit 217 doze de vaccin anti-COVID

Pare începutul unui banc – “Un bărbat din Germania a primit 217 doze de vaccin anti-COVID”. Dar nu este. Chiar dacă, să recunoaștem, atunci când există, umorul german este o specie aparte.

Cercetătorii au examinat acest caz și au publicat concluziile în Lancet Infectious Diseases. Ei spun că în ciuda celor 217 doze de vaccin anti COVID-19, făcute în ultimele 29 de luni, bărbatul nu ar fi prezentat niciun efect secundar.

Nemulțumitor este că nu se știe de ce persoana respectivă, în vârstă de 62 de ani, din Magdeburg, Germania, a decis să facă un număr atât de mare de vaccinuri și nici dacă în acest moment continuă, însă există mari șanse ca portretul lui înrămat să se afle pe biroul Ursulei von der Leyen la loc de cinste.

Cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg l-au contactat pe bărbat după ce au auzit despre el dintr-un ziar și l-au întrebat dacă pot efectua teste pentru a examina răspunsul organismului său la multiplele vaccinuri COVID-19, potrivit Euronews Health.

Ei au precizat doar că bărbatul a primit numărul mare de vaccinuri „în mod deliberat și din motive private”.

Concluzii

„Cazul nostru de testare a fost vaccinat cu un total de opt vaccinuri diferite, inclusiv cu diferite vaccinuri cu ARNm disponibile. Observarea faptului că nu au fost declanșate efecte secundare notabile în ciuda acestei hipervaccinări extraordinare indică faptul că medicamentele au un grad bun de tolerabilitate”, a declarat Dr. Kilian Schober, de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg, într-un comunicat.

Nu există semne de compromitere a sistemului imunitar

Echipa a constatat că bărbatul avea niveluri mai ridicate de celule imunitare și anticorpi împotriva coronavirusului decât persoanele din grupul de control care primiseră trei doze de vaccin.

În rest, „hipervaccinarea” nu a dus la compromiterea sistemului imunitar sau la efecte adverse ale bărbatului.

Exit mobile version