Site icon Editia de Dimineata

Cabana Nido de 9 metri pătrați, la concurență cu garsoniera din Cluj (FOTO)

Designerul Robin Falck experimentează mereu în studioul său. Când avea doar 18 ani, a început să-și construiască refugiul, cabana Nido, în orașul finlandez Sipoo. A durat aproximativ două săptămâni pentru finalizarea structurii și încă o săptămână pentru a-i monta ferestre și o uşă. Rezultatul este un spațiu confortabil de 9 mp, cu accente minimaliste și simple.

Structurile care au sub 11,9 mp, în această parte a Europei, nu necesită autorizații de construcție. Falck, prin urmare, și-a propus o provocare personală, de a construi micuța cabină Nido. Unghiul și dimensiunea ferestrei oferă interiorului multă lumină naturală: poți chiar admira stelele. La etaj, este o zonă de lounge cu o micro-bucătărie. Mansarda de la etajul doi este pentru dormit și depozitare.

 

Falck a folosit materiale locale și reciclate, pe care le-a dus la fața locului chiar el. Proiectul a costat aproximativ 10.500 de dolari. În ceea ce privește numele, Falck a decis să folosească „Nido”, care se traduce prin „cuib de pasăre” în italiană – o alegere potrivită pentru un microspațiu învăluit de un peisaj mirific.

Continental intră pe piața tiny houses, ca răspuns la creșterea chiriilor și a locuințelor aglomerate din orașe

Producătorul de componente auto Continental vrea să intre pe o piață care capătă tot mai mult avânt în ultima vreme, cea a „caselor  mici”. Continental nu a mobilat pur și simplu o mică clădire cu propriile sale materiale, ci a conceput, proiectat și construit întreaga casă. Rezultatul tuturor acestor lucruri este o casă mică inteligentă și mobilă, care reflectă tendințele actuale și oferă, de asemenea, o privire asupra viitorului vieții, făcând tangibil întregul portofoliu de produse la târguri și evenimente.

Contihome are 32 mp și beneficiază de un concept de design holistic constând din diferite materiale de suprafață, elemente de design și zone funcționale care pot fi selectate după cum este necesar. Elementele care influențează starea de spirit coordonate, cum ar fi iluminarea și sunetul, pot fi controlate cu ușurință prin aplicație sau un ecran tactil situat la ușa de la intrare.

Principalele virtuți ale ContiHome sunt mobilitatea și flexibilitatea. Montată pe o remorcă, aceasta își poate schimba locul în orice moment. De asemenea, este complet mobilată. Mobilierul multifuncțional, care servește drept bufet, post de lucru sau zonă de luat masa, este deosebit de flexibil, la fel ca și puntea retractabilă și compartimentele de depozitare ascunse din scări și zona de relaxare. Șemineul electric ascuns din bucătărie este ți el o soluție inteligentă, funcționează cu abur și poate fi folosit și ca separator de cameră.

Exit mobile version