Site icon Editia de Dimineata

Cadre medicale din România vaccinează anti-COVID în Tunisia

2500 de tunisieni au fost vaccinați în doar 6 ore de către cadrele medicale din România.
România sprijină autoritățile tunisiene în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2 cu o echipă medicală formată din 5 medici și 8 asistenți medicali, anunță Ro vaccinare.
Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, o aeronavă C-27 J Spartan, aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române a decolat astăzi, 9 august, cu destinația Tunisia, în vederea exercitării misiunii umanitare complexe de sprijinire a autorităților tunisiene în eforturile de combatere a efectelor generate de virusul SARS-CoV-2.
Prin grija Departamentului pentru Situații de Urgență, echipa formată din 13 cadre medicale vor sprijini personalul sanitar tunisian pentru 21 de zile în lupta cu situația generată de creșterea exponențială a numărului de noi cazuri pozitive SARS-CoV-2.
La această misiune vor participa și 3 ofițeri din cadrul DSU – Direcția Generală Protecție Civilă, însărcinații cu dublă responsabilitate, coordonarea întregii misiuni respectiv asigurarea unei legături permanente cu autoritățile sanitare și de protecție civilă din Tunisia.
Totodată, 22.240 măști FFP2 și FFP3, 203.000 măști chirurgicale, 50.400 teste antigen vor fi donate, cu titlul gratuit, cadrelor medicale tunisiene, în scopul asigurării protecției acestora împotriva coronavirusul SARS-CoV-2. De asemenea, 188.000 de doze de vaccin împotriva COVID – 19 Astra Zeneca vor fi acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, autorităților tunisiene.

Exit mobile version