Site icon Editia de Dimineata

Câinii corgi ai reginei vor locui cu ducele și ducesa de York

Corgiii reginei Elisabeta a II-a vor locui cu ducele și ducesa de York, Andrew și Sarah, a declarat duminică pentru CNN o sursă apropiată ducelui de York.

Cei doi, care au divorțat în 1996, locuiesc amândoi la Royal Lodge de pe domeniul Windsor.

Sursa a declarat pentru CNN că ducesa a legat o legătură cu monarhul datorită dragostei comune pentru plimbările cu câinii și călăriile. Chiar și după divorțul de prințul Andrew, Sarah și-a continuat prietenia cu regina plimbând câinii prin domeniul Windsor, a adăugat sursa.

Regina, care a murit joi la vârsta de 96 de ani, ar fi avut patru câini, dintre care doi sunt Pembroke Welsh corgis, Muick și Sandy.

De asemenea, ea ar fi lăsat în urmă un „dorgi” mai în vârstă, de rasă mixtă, numit Candy și un cocker spaniel pe nume Lissy. Nu este clar cine va avea grijă de Candy și Lissy.

Pasiune

Pasiunea reginei pentru corgi datează din copilărie, când s-a îndrăgostit de câinele tatălui ei, Regele George al VI-lea, Dookie. În 1944, cu ocazia împlinirii a 18 ani, i-a fost dăruit un cățeluș Pembroke Welsh corgi pe nume Susan. Atât de atașată era de Susan, încât se pare că a luat-o în luna de miere în 1947. Susan a murit în ianuarie 1959.

Monarhul a continuat să dețină zeci de corgi în timpul vieții. Unul dintre ei, Willow, a apărut alături de ea în schița cu James Bond pe care a înregistrat-o pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Când Willow a fost eutanasiată la vârsta de 14 ani, regina a pierdut ultimul descendent al corgiului ei original, Susan. Potrivit Reader’s Digest, regina avea o slăbiciune pentru corgi datorită „energiei și spiritului lor neîmblânzit”.

Exit mobile version