Site icon Editia de Dimineata

Călătorești mult? Atenție la hepatita virală

Foarte puțini știu că în fiecare an, la data de 28 iulie sărbătorim Ziua Mondială a Hepatitei. Scopul acestei zile este de a educa populația în ceea ce privește sănătatea, depistarea precoce și controlul bolii.

În fiecare an, inițiatorii își propun să ofere populației informații și cunoștințe care să ajute la prevenirea, depistarea la timp și tratarea acestei boli, ceea ce s-a întâmplat și anul acesta, când a fost sărbătorită pentru a 90-a oară.

Ziua Mondială este sărbătorită la nivel mondial, iar scopul ei este de a educa populația despre sănătate, recunoașterea timpurie și prevenirea bolii. În fiecare an organizatorii se străduiesc să ofere populației informații și cunoștințe care să îi ajute să prevină, să recunoască și să trateze boala. La urma urmei, hepatita afectează peste 3️⃣6️⃣0️⃣ milioane de oameni din întreaga lume și revendică 1️⃣ milion de decese pe an!

Hepatita virală

Este cauzată de o infecție care, după cum sugerează și denumirea bolii, poate fi provocată de un virus sau de un parazit.

Simptomele includ: icter, oboseală, slăbiciune, mâncărimi ale pielii, mărirea ficatului, vărsături și dureri la nivelul membrelor, avertizează medicii de la Spitalul Județean Sfântu-Gheorghe.

Pacienții cu hepatită virală nu trebuie să împartă cu alte persoane baia, aparatul de ras, pieptene, prosoape, etc.

Sfaturi pentru prevenție: piercingurile, tatuajele, manichiura și pedichiura trebuie făcute numai în saloane de încredere, echipate și dezinfectate corespunzător, și realizate de un profesionist!

Când călătoriți în străinătate, acordați o atenție deosebită igienei personale, alimentelor și apei potabile pe care le consumați!

Nu beți din fântânile publice, izvoare sau apă de la robinet cu aspect, gust sau consistență îndoielnică, indiferent cât de însetați sunteți.

 

Exit mobile version