Site icon Editia de Dimineata

California: un geamăn născut în 2021, celălalt în 2022

Doar 15 minute pot face o mare diferență. Gemenii Aylin și Alfredo Trujillo au venit pe lume la un sfert de oră distanță, dar își vor sărbători ziua de naștere la date diferite. Băiețelul Alfredo Antonio a fost născut primul, la 23:45, în 31 decembrie 2021. Sora sa mai mică, Aylin Yolanda, a venit pe lume exact la miezul nopții, pe 1 ianuarie 2022, la Centrul Medical Natividad din Salinas, California.

Deși nașterile de gemeni în SUA sunt destul de frecvente, gemenii cu zile de naștere diferite sunt cazuri rare. Șansa este de una din 2 milioane.

Mama bebelușilor, Fatima Madrigal, a spus că gemenii se vor alătura celor trei frați mai mari – două fete și un băiat. Madrigal a spus că fiul ei cel mare este deosebit de încântat să aibă un frate și că întreaga familie abia aștepta să-l cunoască pe nou-născut.

La nivel global, rata natalității la gemeni a atins un record, cu 1,6 milioane de gemeni născuți în fiecare an, potrivit cercetărilor de la Universitatea din Oxford, publicate în 2021. Unul din 42 de copii care se naște este geamăn. Studiul a mai arătat că 80% din toate nașterile duble au avut loc în Africa și Asia, în timp ce utilizarea tratamentelor de fertilitate, cum ar fi fertilizarea in vitro, a fost un factor în creșterea globală.

Exit mobile version