Site icon Editia de Dimineata

California vrea să devină un refugiu pentru femeile care vor să avorteze

Statul democrat protejează deja dreptul femeilor de a pune capăt unei sarcini. Acum vrea să meargă mai departe, înscriind acest drept în Constituția sa, întărind protecțiile legale pentru medici și ajutând femeilor care locuiesc în alte state să avorteze în California, scrie Les Echos.

O nouă propunere legislativă include recomandarea de finanțare a procedurii pentru femeile cu venituri mici care vin în California pentru întrerupere de sarcină.

Liderii politici din California au declarat că vor depune eforturi pentru ca statul să devină un sanctuar pentru femeile care solicită un avort dacă o decizie a Curții Supreme va permite interzicerea procedurii în părți mai conservatoare ale țării.

Propunerea, care a fost lansată cu sprijinul guvernatorului Gavin Newsom și a liderilor celor două camere legislative din California, solicită creșterea finanțării pentru furnizorii de întreruperi de sarcină și zeci de alte măsuri pentru a facilita accesul clienților la întreruperi de sarcină și pentru ca furnizorii să fie plătiți.

De asemenea, include o recomandare de finanțare a procedurii pentru femeile cu venituri mici care vin în California pentru a face un avort.

Toni G. Atkins, șefa Senatului Californiei, al cărei birou a contribuit la pregătirea propunerii, a spus că detaliile despre modul în care vor fi finanțate avorturile pentru femeile din afara statului vor trebui negociate în legislativul de stat anul viitor, dar ar putea fi un amestec de fonduri de stat și private.

Exit mobile version