Site icon Editia de Dimineata

„CALLAS 100”: concert de gală la SALA RADIO

Pe 2 decembrie 1923 venea pe lume, la New York, într-o familie de origine greacă, cea care avea să devină una dintre cele mai mari voci ale secolului XX: soprana Maria Callas.

La 100 de ani de la nașterea acesteia, ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO prezintă o gală intitulată „CALLAS 100”, dedicată valorii și excelenței, ca și amintirii unei voci de unică rezonanță, evenimentul alăturându-se astfel unui șir impresionant de sărbătoriri desfășurate pe întregul mapamond.

Vineri, pe 8 decembrie 2023 (de la ora 19.00) veți asculta la Sala Radio cele mai frumoase fragmente din opere celebre, precum „Bărbierul din Sevilla” (G. Rossini), „Trubadurul”, „Rigoletto” și „La traviata” (G. Verdi), „Carmen” (G. Bizet), „Boema” și „Tosca” (G. Puccini), „Faust” (Ch. Gounod), „Lucia di Lammermoor” (G. Donizetti), „Norma” de (V. Bellini), cândva interpretate magistral de cea supranumită La Divina.

 

Dirijor, soliști

Evenimentul se va derula sub bagheta dirijorului CIPRIAN TEODORAŞCU, dirijor al Operei Naţionale Bucureşti începând din anul 2003.

Ca soliști, îi veți aplauda pe scena Sălii Radio pe unii dintre cei mai talentați tineri cântăreți, absolvenți sau încă studenți ai Universității Naționale de Muzică București, partener al evenimentului prin Centrul de Excelență. Sopranele AIDA PASCU și DARIA LUPU, mezzo-soprana CAMELIA CUZUB, tenorii ANDREI PETRE și MIHAI URZICANA, baritonul ALIN MUNTEANU și basul ALEXANDRU MATEI vor arăta că pășesc deja pe calea viselor artistice care, cândva, îi vor aduce poate aproape de constelația în care a strălucit cândva Maria Callas.

Cu ocazia evenimentului, pe ecranele amplasate în foaierul Sălii Radio, veți putea admira o expoziție virtuală de costume inspirate din ținutele Mariei Callas, realizate de tineri creatori români. 

 

Exit mobile version