Site icon Editia de Dimineata

Campanie de vaccinare împotriva COVID-19 din toamnă

În perspectiva unui nou val de îmbolnăviri de COVID-19 în această toamnă, autoritățile lucrează la legislația necesară pentru deschiderea de centre de vaccinare anti-COVID în unități sanitare.

Aceasta este o măsură de pregătire a campaniei de vaccinare din toamnă, când se așteaptă un ser adaptat la noile variante ale tulpinii Omicron a SARS-CoV-2, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

”În perioada următoare vom pregăti legislația necesară ca în unități sanitare să existe centre de vaccinare. Am dori să pregătim și acesta este un lucru foarte important, campania din această toamnă, pentru că dacă acum există într-adevăr un interes redus pentru vaccinare, având în vedere specificul vaccinului existent, în toamnă când vor deveni disponibile doze dintr-un vaccin adaptat, ne-am dori să fie cât mai mulți concetățeni de-ai noștri care să se poată vaccina și lucrul acesta trebuie facilitat”, a declarat Alexandru Rafila.

Valul şase al pandemiei de COVID-19 a înregistrat noi recorduri de infectări zilnice. Săptămâna trecută au fost 44.000 de noi infectări, iar săptămâna viitoare specialiștii se așteaptă la 70.000.

Exit mobile version