Site icon Editia de Dimineata

Campanie Grupul DIGI și UNICEF pentru Ucraina

Postul de televiziune Digi24 împlinește 10 ani pe 1 martie.

7,5 milioane de copii din Ucraina au nevoie de ajutor astfel, Digi24 își donează ziua prin intermediul campaniei umanitare „Împreună pentru libertate”, demarată în parteneriat cu UNICEF România.

Campania Digi24, alături de Digi România și UNICEF pune la dispoziție un număr de SMS – 8845, unde puteți dona 2 euro, lună de lună, trimiţând textul „UCRAINA”.

Puteți face donații în bani și pe pagina oficială de internet a UNICEF România, iar pentru produse folosiți platforma UMANITAR.DSU@MAI.GOV.RO.

Peste 24.000 de mesaje ”UCRAINA” au fost date până acum la 8845.

Campania are susţinerea premierului Nicolae Ciucă: „Copiii sunt speranţa unei naţiuni şi vă invit să donăm pentru viitorul copiilor din Ucraina”.

Lucian Mîndruță: „Fac apel să se doneze, banii sunt pe mâini buni, de bani e nevoie, nu doar pentru cei care au ajuns in România, ci și pe tații care au rămas în Ucraina, pentru că astfel știu că familia lor e pe mâini bune și atunci pot lupta mai bine. Oamenii din Ucraina luptă și pentru libertatea noastră. Este esențial să luăm presiunea de pe apărători, să avem grijă de familiile lor, pentru că așa avem grijă și de libertatea noastră„.

În data de 28 februarie, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 76.642 de persoane, dintre care 22.596 cetăţeni ucraineni (în scădere cu aproximativ 4% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 9.660 cetăţeni ucraineni (scădere de 8,5%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 11.339 cetăţeni ucraineni (creştere de 5,4%). Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 73.180 de persoane, dintre care 15.877 cetăţeni ucraineni (creştere de 15%)”, se arată într-un comunicat al IGPF.

În platoul Digi24 a fost invitat ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, proaspăt întors în București de la Siret, unde s-a aflat zilele acestea împreună cu o delegație a ambasadei în misiune umanitară, în sprijinul celor care fug din calea conflictului din Ucraina.

Sute de evrei din #Ucraina  au trecut granița în #România, iar acum vor să emigreze în Israel. David Saranga s-a întâlnit cu mulți dintre ei; cu oamenii care au lăsat în urmă familie, prieteni, case.
Asociația Evreiască (The Jewish Agency for Israel) și autoritățile israeliene s-au mobilizat pentru a-i ajuta să ajungă în Israel, într-o operațiune care va dura mai multe săptămâni.
Sute de alți evrei sunt așteptați să ajungă în Israel în următoarele zile. Ambasadorul Saranga a anunțat că Israelul trimite ajutor umanitar în Israel, echipamente medicale și medicamente, sisteme de purificare a apei, mii de corturi, pături, saci de dormit și haine groase. Transportul umanitar va ajunge la Varșovia, în Polonia, și, de acolo, va fi transferat în Ucraina.

sursa foto: olt-alert.ro

Exit mobile version