Site icon Editia de Dimineata

Când a văzut cât are de plată pentru un espresso, a chemat poliția

Întâmplare amuzantă (cel puțin pentru noi) la Florența. Un client al unei cafenele a chemat poliția din cauza prețului unui espresso. Aceasta a venit și a amendat barul, scrie The Guardian.

Un bar vestit din Florența, la Ditta Artigianale din centrul orașului toscan, a fost amendat cu 1.000 de euro după ce un client s-a enervat din cauza prețului unei umile cești de espresso.

Clientul a sunat la poliție după ce a fost taxat cu 2 euro pentru cafeaua sa – una decofeinizată, de altfel, scrie The Guardian.

Întâmplarea

Bărbatul s-a plâns că prețul nu era afișat pe un meniu din spatele tejghelei. Această greșeală a fost cea care a băgat în bucluc barul, care este renumit pentru prepararea cafelei și care a câștigat mai multe concursuri.

Francesco Sanapo, proprietarul Ditta Artigianale, s-a plâns de amendă pe rețelele de socializare și și-a apărat cafeaua, despre care a spus că provine de la o mică plantație din Mexic și „este preparată cu mare grijă de barista mea”. El a susținut că prețul cafelei a fost afișat pe un meniu digital.

„M-au amendat pentru că cineva s-a supărat pentru că a plătit 2 euro pentru o cafea decofeinizată. Vă vine să credeți?” a spus Sanapo într-o înregistrare video în timp ce ținea în mână o scrisoare de la poliție.

În Italia, costul mediu al unui espresso este de 1 euro, deși peste 70% dintre baruri au majorat prețurile la începutul anului din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare și a recoltelor slabe. Grupurile de consumatori au avertizat că prețul unui espresso ar putea crește la o medie de 1,50 euro în acest an.

Și mai există o lege, poate nescrisă, în Italia. Prețul unei cafele băute la masă sau la bar poate fi altul decît dacă iei cafeaua la pachet. Uneori cafeaua din bar poate costa de două ori mai mult decît una “to go”.

Exit mobile version