Site icon Editia de Dimineata

Când AI o ia razna. Cont de Tweeter blocat pentru „conținut intim” cu stele căzătoare

Un astronom și-a blocat contul de Twitter timp de luni de zile după ce a postat un video cu un meteorit care a fost marcat drept „conținut intim”, potrivit unui raport, scrie BusinessInsider.

Mary McIntyre, din Oxfordshire, în Marea Britanie, a postat clipul animat de șase secunde pe contul său de Twitter în luna august, dar a primit un mesaj de la echipa de moderare a conținutului de pe Twitter, care i-a spus că a încălcat regulile site-ului, a declarat aceasta pentru BBC News.

Contul de Twitter al astronomului a rămas online, dar aceasta a declarat pentru BBC că nu a reușit să se conecteze pentru a-l folosi.

La câteva ore după ce BBC a publicat reportajul său, contul ei a fost deblocat brusc, punând capăt unei saga care a început cu o interdicție inițială de 12 ore și s-a prelungit peste trei luni.

McIntyre a declarat pentru BBC că a refuzat să șteargă tweet-ul pentru că acest lucru ar fi echivalat cu o recunoaștere a vinovăției.

„Este pur și simplu o nebunie … Nu prea vreau să se consemneze în dosarul meu că am împărtășit materiale pornografice când nu am făcut-o”, a spus ea.

Comentariul nostru: obișnuiți-vă cu astfel de știri. După ce noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a eliminat forța de muncă a companiei în încercarea de a reduce costurile (și multe concedieri au fost făcute din cadrul echiperi de moderare), astfel de incidente vor mai apărea.

Exit mobile version