Site icon Editia de Dimineata

Capcana mașinilor fără șofer: traficul s-ar putea dubla

Electrice sau nu, mașinile fără șofer pot crea o nouă problemă. Britanicii au făcut niște calcule și cred că ele ar putea duce la dublare traficului.

Automobiliștii au pierdut în medie 80 de ore anul trecut din cauza aglomerației, o creștere de șapte ore față de 2021, potrivit unei analize realizate de furnizorul de informații despre trafic, Inrix.

Mașinile fără șofer ar putea înrăutăți traficul pe drumurile din Marea Britanie cu 85%, adică aproape o dublare a sa, a avertizat un raport guvernamental.

Departamentul pentru Transporturi a declarat că aglomerația va fi de două ori mai gravă decât nivelurile actuale dacă mașinile care se conduc singure vor deveni obișnuite.

Constatările se bazează pe posibilitatea ca vehiculele conectate – cele care au propriul acces la internet – și cele autonome să reprezinte jumătate din parcul auto până în 2047, precum și pe o „adoptare rapidă” a vehiculelor electrice, scrie The Telegraph.

Care este capcana?

Vehiculele care se conduc singure nu vor avea nevoie de nimeni la bord care să aibă permis de conducere, deoarece vor putea conduce singure pe toată durata călătoriei.

Însă acest lucru ar duce la creșterea traficului prin „creșterea mobilității persoanelor în vârstă și a celor care nu dețin în prezent un permis de conducere”.

În același timp, „posibilitatea de a lucra sau de a se relaxa în timp ce călătoresc într-o mașină care se conduce singură” înseamnă că ocupanții vor fi „mai dispuși să stea în trafic” și să întreprindă călătorii la care, dealtfle, în condițiile normale de astăzi ar renunța. ..

Exit mobile version