Site icon Editia de Dimineata

Care este parfumul care face să arăți cu șase ani mai tânără? Cel de grepfruit!

Mai mulți cercetători de la Institutul de studiere a mirosului și gustului din Chicago, donduși de Dr. Alan Hirsch, au pus la cale un experiment. Ei au vrut să vadă care este influența parfumului emanat asupra imaginii. Mai precis care parfum te face să pari mai tânără.

Testele s-au desfasurat pe 37 de voluntari care au fost rugați să poarte măști chirugicale impregnate cu diverse mirosuri. Apoi, participanților la studiu li s-au arătat fotografiile a 108 oameni, ei trebuind să estimeze vârsta acestora.

– 6 ani

S-a demonstrat astfel că bărbatii care mirosisera aroma de grepfrut au greșit, în medie, vârsta femeilor din fotografii cu șase ani în minus.

În cazul femeilor însă, deși mirosiseră același parfum de grepfrut, acestea au estimat în general corect vârsta persoanelor din fotografii, indiferent de sex.

În a doua etapă a studiului, doctorul Alan Hirsch a parfumat mai multe femei de vârstă mijlocie cu arome de broccoli, banană, mentă și levanțică, însă nici una din aceste miresme nu a avut vreun efect anume asupra participanților la studiu, de data aceasta doar bărbați.

Parfumul de grepfruit a schimbat însă din nou în mod considerabil datele problemei, Alan Hirsch constatând că, atunci când voluntarii au fost rugați să estimeze vârsta femeilor asupra cărora a fost aplicat acest parfum, aceasta a fost mult mai mică decat cea reală. „Nu știm de ce mirosul de grepfruit are acest efect ciudat asupra bărbaților”, a spus Hirsch.

A treia rundă de experiment s-a produs atunci când bărbații au folosit parfumul de grepfruit. În cazul lor nu s-a văzut nici o “întinerire” a imaginii.

Exit mobile version