Site icon Editia de Dimineata

Care este secretul vieții armonioase? Stresul, elementul esențial în apariția cancerului

Cristian Răchițan este un om de știință care și-a propus să-i învețe pe oameni să înțeleagă că viața li s-a dat într-un scop anume și că trebuie trăită pentru acest scop.

Personalitate a lumii medicale, Cristian Răchițan este unul dintre cei mai faimoși diagnosticieni la nivel global, specializat în osteopatie și naturopatie, o ramură a medicinei alternative care valorifică remedii naturale.

El este  apreciat și admirat în Statele Unite ale Americii, acolo unde trăiește de 40 de ani, dar și aici,  în România, unde s-a născut.

De unde vine depresia?

Cu toții am traversat și continuăm să trecem prin perioade extrem de dificile, de mari încercări trupești și sufletești, prin situații care ne-au pus la mare încercare.

Astfel, depresia a ajuns boala secolului, aplificată fiind și de pandemia de COVID-19.

Sindromul  neuro-depresiv se caracterizează prin anumite trăiri, creierul extrage o informație, care este  folosită pentru a lua decizii.

Dacă această informație a fost culeasă dintr-o trăire cu o anumită cantitate de negativitate, atunci automat gândirea va fi negativă, a explicat medicul Răchițan.

Important este sa căutam în trecutul nostru acea supărare, trăire negativă, care a cauza depresia.

“Trebuie să te duci înapoi și să cauți, să  analizezi ce te-a supărat în trecut, ce te-a necăjit, ce nu ți-a plăcut și trebuie să fii foarte  onest când faci acest lucru. Asumându-ți  onest  responsabilitatea, căci nu e vina  altora, ci este vina  ta însuți,  atunci  poți să înlocuiești și să elimini acea esență, acea informație negativă, și să o înlocuiești  cu una  pozitivă. Și mai este un sfat: să faceți ceva pentru cei din jur, pentru oricine, să  simți că ești de folos, că ești util. Să poți face  un lucru bun pentru cineva și acel lucru bun poate să-ți dea  sentimentul de împlinire. Asta îți  dă  o recompensă imensă, ajută creierul să se relaxeze, să  își îmbunătățească activitatea și astfel, el funcționează mai bine”, a explicat medicul Cristian Răchițan la Serviciul de noapte cu Maria Țoghină.

Stresul, declanșat de slăbiciunile de personalitate

În lumea în care trăim, stresul a devenit un răspuns la activitățile noastre cotidiene, iar pentru unii dintre noi a devenit un stil de viață nociv cu consecințe importante asupra sănătății.

Medicul Cristian Răchițan a explicat ce se întâmplă în organismul nostru când intervine stresul si cum poate declanșa boli grave, inclusiv cancer.

“Stresul este o tensionare a creierului, care este declanșată în exclusivitate, din punctul meu de vedere, din pricina slăbiciunilor de personalitate, din pricina unui caracter defectuos. Adică oamenii trag de ei mult mai tare decât poate să ducă trupul și atunci,  sigur,  creierul lucrează excesiv de mult, se tensionează foarte tare.  Când se tensionează foarte tare, tensionează toți centrii de  pe creier care coordonează activitatea organelor și, la un stres foarte mare, se deteriorează  întreg sistemul neuromuscular al corpului. Și acolo, după un puseu de stres, corpul se  relaxează,  dar zona care a fost afectată anterior rămâne afectată, pentru ca era deja bolnavă.  Dacă acest lucru se repetă zilnic, dintr-o colită simplă se ajunge la o diverticulită, apoi se fac acolo niște mici  excrescențe, cu timpul apar niște ulcerații și ăsta este cancerul”.

Astfel, în cazul bolnavilor de cancer contează foarte mult să își schimbie modul de gândire, să aibă o gândire pozitivă, pentru a da șansa organismului să se relaxeze, să se poată reface.

Prin urmare, medicul Răchițan consideră că  stresul este elementul esențial în apariția cancerului.

Secretul vieții armonioase

Să avem o viață armonioasă ține de fiecare dintre noi și de controlul stresului mental.

Să ne concentrăm pe senzațiile frumoase, pozitive, pe relaxare și mai ales, să facem bine celor din jur și să fim sinceri cu noi înșine, sunt sfaturile medicului Cristian Răchițan pentru publicul larg.

“Este vorba de a încerca necondiționat să faci bine celor din jur. În felul acesta, îți controlezi stresul mental pentru că orice senzație bună,  plăcută și frumoasă pe care o luăm drept mulțumire de la cei din jur ne relaxează creierul și ne îndepărtează de supărare. Să fim onești cu noi înșine și atunci reușim să fim onești cu cei din jur. Eu spun așa:  fă bine celor din jur și îți faci bine ție. Fă bine celor din jur fără să te rănești pe tine și atunci ești într-o viață echilibrată și mai ales,  fă ce îți place. Este foarte important să faci ce îți place, fără a te măsura în valori materiale. Pentru că  banii sunt doar un instrument, ei nu dau sănătate. Fă-ți o bucurie făcând ceva valoros,  care îți place. Nu poți să fii fericit dacă nu faci ce-ți place, numai așa poți să culegi această senzație supremă de fericire. Numai așa poți să te iubești într-adevăr pe tine sau pe cei din jur, dacă  faci asta necondiționat. Împlinirea îți  dă  senzația de mulțumire, nu banii. Fă o creație, o sculptură, o pictură, e foarte important  să faci ceea ce-ți place, necontrolat de bani. Să încercăm să fim onești cu noi, să eliminăm defectele de personalitate, furia, ura”, a conchis medicul Răchițan.

Alte sfaturi despre cum se tratează migrenele, bolile oculare, dar și despre destin, sensul vieții și spiritualitate, puteți urmări în emisiunea ”Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”.

Video: Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, ediția din 3/4 octombrie 2022

Exit mobile version