Site icon Editia de Dimineata

Care este vârsta potrivită la care un copil poate avea un smartphone? Nu există o vârstă magică dar…

Young Smartphone Child Boy Phone Mobile

Nu există o vârstă magică la care copiii sau adolescenții sunt pregătiți să aibă un smartphone. Fiecare copil se dezvoltă într-un ritm diferit, cu propria personalitate, cu reușitele și dificultățile sale. În plus, părinții au și ei idei diferite despre ceea ce este potrivit pentru familiile lor. Un exemplu în acest sens este miliardarul american Bill Gates, care are o concepție foarte strictă despre modul în care copiii lui folosesc tehnologia.

Copiii ar putea fi pregătiți să aibă un smartphone sau un dispozitiv similar între 10 și 14 ani sau în timpul școlii gimnaziale. În general, vârsta de 10-11 ani este potrivită pentru ca un elev să înceapă să spună că are nevoie de un smartphone, spun experții consultați de Washington Post.

Există motive întemeiate pentru ca un copil mai mic să aibă un telefon, de exemplu, dacă acesta merge singur la școală. Sunt, de asemenea, o mulțime de motive pentru a aștepta mai mult – fie copilul încă nu e pregătit pentru această tehnologie, fie telefonul accentuează anumite probleme existente.

Potrivit specialiștilor, nu trebuie să începeți cu un smartphone oferit copilului cu drepturi depline. Un smartwatch sau un telefon mobil cu funcții elementare pot ajuta copilul să-și asume responsabilitățile de a avea propriul dispozitiv de comunicare. Dacă urmărirea locației este tot ce aveți nevoie, puteți lua în considerare o opțiune cu costuri mai mici, cum ar fi un AirTag.

Principiul lui Bill Gates

Pentru a se asigura că tehnologia nu le va afecta educația și dezvoltarea copiilor săi, Bill Gates nu le-a permis acestora să dețină un telefon mobil până la împlinirea vârstei de 14 ani. Chiar dacă acum au 20, 17 și 14 ani, cei trei copii ai fondatorului companiei Microsoft încă nu pot folosi tot timpul telefoanele mobile, scrie Up Worthy.

„Stabilim de multe ori o oră de la care nu mai există timp de ecran, iar în cazul lor asta îi ajută să adoarmă la o oră rezonabilă”, a spus Bill Gates pentru The Mirror. Totodată, copiii săi nu au voie să vină cu telefoanele la masă, dar li se permite să le folosească pentru a studia și a-și face temele.

„Trebuie să te uiți mereu la modul în care poate fi folosit într-un mod excelent – ​​temele pentru acasă și păstrarea contactului cu prietenii – și, de asemenea, unde e folosit în exces”, a spus miliardarul.

Exit mobile version