Site icon Editia de Dimineata

Care sunt beneficiile consumului de ouă

sursa: fmcgclub.com

După lungi studii și ani de cercetări, mitul potrivit căruia gălbenușul de ou crește nivelul colesterolului rău, a fost distrus, constatându-se că consumul de ouă ajută ficatul să producă mai puțin colesterol. Astfel, se recomandă consumul a până la 3 ouă întregi pe zi, dar nelimitat în preparate.

Ce beneficii au ouăle pentru organism

Consumul de ouă îmbunătățește vederea: oul conține luteină și zeaxantină – două proteine care ajută în menținerea sănătății ochiului și în prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei. Totodată, oul previne bolile de inimă și ateroscleroza deoarece este bogat în colesterol bun, oul asigură o parte din grăsimile bune necesare menținerii sănătății inimii și a vaselor. Alături de alimentele bogate în acizi grași omega (ca peștele, fructele oleaginoase, uleiurile extravirgine, mango, avocado etc.), oul completează necesarul lipidic și intervine în prevenția hipertensiunii arteriale, bolilor nervoase, dementelor, infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.

sursa: io9.gizmodo.com

Consumul de ouă ajută și la creșterea nivelului imunitar precum și la sănătatea osoasă deoarece conține vitamina Dcare se absorabe ușor în organismul nostru și poate fi utilizată de sistemul endocrin, osos și nu numai. Nu în ultimul rând, oul, este foarte important pentru creier. Prin proteinele de bună calitate oul este util în procesele de memorare, previne dementele prin vitamineleșsi substantele conținute, contribuie la un aport adecvat de nutrienți pentru celulele creierului și totodată, previne accidentele vasculare cerebrale prin conținutul ridicat de colesterol bun și prin prevenirea aterosclerozei.

Cum alegem ouăle sănătoase

Ideal este ca ouăle pe care le consumi să provină de la găini crescute în aer liber şi în spaţiu deschis, cu alimentaţie cât mai naturală şi fără hormoni. Astfel, puteţi opta pentru ouă de prepeliţă, de găină, raţă, gâscă, curcan, ouă de peşte (icre) sau bibilică.

Cum trebuie să consumăm ouăle, pentru a păstra toate proprietățile

sursa: sg.style.yahoo.com

Ouăle trebuiesc consumate doar fierte sau coapte (cu gălbenușul cât mai puțin procesat), acesta nu trebuie prăjit deoarece se combină grăsimile bune cu cele prăjite care sunt nocive, de aici a pornind și mitul potrivit căruia ouăle dăunează bolnavilor de inimă și cresc colesterolul rău.

Exit mobile version