Site icon Editia de Dimineata

Care sunt restricțiile de Crăciun în România?

Pentru a nu avea probleme, să vedem care sunt restricțiile de Crăciun în România. Nu sunt prea multe și nici prea stricte, dar se presupune că trebuie să le respectăm.

​Restaurantele și cafenelele vor putea funcționa fără restricție de oră, în noaptea de Crăciun, dar vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele trecute prin boală sau cei care au test negativ.

În perioada 24 decembrie-25 decembrie 2021,  activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului fără restricții privind intervalul orar și doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Restricțiile au fost relaxate de autorități în 9 decembrie, astfel că nu mai există interdicții de circulaţie pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate, iar aceste reguli rămân valabile și pentru sărbători.

De asemenea, trebuie să luați în considerare că masca nu mai este obligatorie în aer liber, cu excepția zoneler aglomerate.

Barurile, cluburile și discotecile au rămas închise și sunt interzise în continuare evenimentele private, precum nunți sau botezuri.

 

 

Exit mobile version