Site icon Editia de Dimineata

Carnea creată în laborator ar putea fi mai dăunătoare pentru mediu decât carnea de vită. Cum rămâne cu salvarea planetei?

Cercetări recente de la Universitatea din California arată că, până la urmă, carnea de laborator nu va salva Pământul. Producția unui kilogram de carne de laborator poate genera de patru până la douăzeci și cinci de ori mai multe emisii de dioxid de carbon decât un kilogram de carne de vită.

Potrivit studiului, tipul de carne nu prezintă interes în mod deosebit; indicatorii sunt similari pentru carnea de pui și porc de laborator, scrie Qubit., din Ungaria.

Unul dintre motive este consumul mare de energie necesar pentru soluția nutritivă utilizată pentru producerea cărnii. În plus, componentele soluției trebuie să fie purificate temeinic prin ultrafiltrare și cromatografie înainte de a putea fi adăugate la soluția nutritivă.

Ambele proceduri necesită multă energie, dar sunt inevitabile pentru a ne asigura că în soluție se înmulțesc bacteriile și nu celulele de carne.

Estimările actuale sunt valabile doar pentru tehnologia utilizată în prezent: carnea de laborator este produsă în prezent în condiții de asigurare a calității medicale; dacă aceste reglementări ar fi relaxate și ar trebui să fie respectate în timpul producției doar normele valabile pentru industria alimentară, costurile ar scădea și ele.

Cu toate acestea, în prezent, nimeni nu este implicat în producția pe scară largă de carne artificială. Pentru a fi profitabilă, industria ar trebui să treacă la producția industrială pe scară largă și să acorde un rol mai important surselor de energie regenerabilă.

Exit mobile version