Site icon Editia de Dimineata

Carne de tun, un nou episod. Recruți ruși antrenați de “specialiștii” airsoft

După ce la începutul războiului auzeam de peripețiile unui campion rus la “World of tanks” care constata, pe propria-i piele că joystick-ul calculatorului nu se aseamănă cu realitatea din terenul Ucrainei, acum avem parte de o altă știre bizară. Recruții care pleacă pe front ar fi antrenați în unele cazuri de specialiști în airsoft.

Oricum este un război “fake” așa că…de ce nu…

Site-ul Meduza scrie că în regiunea Samara instructorii de la federația locală de airsoft sunt angrenați în pregătirea celor mobilizați.

Potrivit lui Anton Pticikin, șeful federației, specialiștii în arme cu aer comprimat au început pregătirea mobilizaților în luna octombrie și de atunci au bifat peste 600 de persoane, inclusiv soldați din Brigada 15 de pușcași motorizați din Alexandria a Gărzii și din batalionul de cazaci „Iermak”.

Un număr egal de bărbați mobilizați se intenționează să fie instruiți în următoarele două-trei săptămâni.

Pticikin spune că oamenii mobilizați sunt instruiți de instructori care au participat la operațiuni militare în Ucraina, iar recruții înșiși folosesc în timpul antrenamentelor nu doar arme airsoft, ci și arme standard ale armatei ruse cu cartușe oarbe.

Potrivit șefului federației, recruții sunt instruiți în tactică, prim ajutor, evacuarea camarazilor de arme sub focul inamicului, construirea de poziții, operațiuni de luptă în teren accidentat și dezvoltare urbană, precum și acțiuni sub foc de mortiere. Antrenamentul are loc în poligoanele de antrenament ale Armatei a 2-a Combinate de Gardă și la baza Federației Airsoft.

Pticikin a subliniat separat că antrenamentele se desfășoară la inițiativa federației, nu a armatei. „Pur și simplu am simțit că este de datoria noastră să nu stăm deoparte și să creștem cantitatea de competențe și cunoștințe oferite băieților noștri”, a spus el.

Exit mobile version