Site icon Editia de Dimineata

Următorul fel de „carne vegetariană”: chicken nuggets!

Compania Impossible Foods intenționează să lanseze în această toamnă chicken nuggets pe bază de plante. Oferta va fi dezvăluită potențialilor clienți la o expoziție comercială și folosește proteine ​​din soia texturată și ulei de floarea-soarelui. În special, nu include heme, ingredientul care a dat burgerilor și cârnaților acea aparență a cărnii, dar care a împiedicat compania să vândă în Europa și China, deoarece este modificat genetic.

Impossible Foods, alături de rivalul Beyond Meat, a revoluționat categoria „hamburgeri vegetarieni”, cu burgerii lor asemănători cărnii de vită, care s-au apropiat de realitate mai mult decât alte opțiuni.

De când și-a lansat burgerul omonim în New York în 2016, Impossible și-a mărit baza de clienți către lanțuri naționale precum Burger King, aproximativ 20.000 de supermarketuri americane și cinci piețe internaționale. Cârnații săi, lansați în 2020, sunt acum disponibili într-un sandwich pentru micul dejun la Starbucks. Compania a strâns 1,5 miliarde de dolari și este evaluată la aproximativ zece miliarde de dolari.

Într-o strategie de distribuție similară cu cea a burgerului său fals, nugget-urile vor fi lansate mai întâi în restaurante, dar urmează să ajungă la comercianții cu amănuntul la scurt timp după aceea. Restaurantele profită deja de opțiunile disponibile. Înlocuitorii de pui pe bază de plante expediați către restaurantele comerciale din SUA au crescut cu 15% în volum față de anul trecut.

Foto: Impossible Foods

Exit mobile version