Site icon Editia de Dimineata

Casa care se răceşte şi se încălzeşte singură. Dai un ban, dar în timp recuperezi

În vremuri de criză energetică, o casă care se răceşte şi se încălzeşte singură, nu poluează şi nu risipeşte nimic, este investiţia perfectă. Dar cine îşi doreşte o astfel de locuinţă trebuie să îşi pregătească un buget pe măsură, căci, vorba aia, obrazul subțire…Criza energetică pe care o traversăm îi face pe români să caute locuinţe care au costuri de întreţinere mici şi eficienţă maximă.

Un apartament de 2 camere poate costa chiar şi 200 de mii de euro. Dezvoltatorii spun că această investiţie se recuperează în timp, având în vedere că facturile la utilităţi sunt zero.

În aceste locuințe, pereții clasici sunt înlocuiți cu geamuri care izolează termic, acoperişurile sunt dotate cu panouri fotovoltaice, care aduc, la final de lună facturi pe zero, iar cine are surplus de energie îl poate vinde în rețea.

Iluminatul se face cu leduri sau senzori de mişcare, iar băile au un sistem de folosire a apei de ploaie şi de reciclare.

Toate aceste invenţii au fost prezentate la un târg de imobiliare din Capitală.

„Pentru a ști cum să eficientizăm, trebuie să știm ce ne consumă mult în locuințe, și sunt consumatori la care nu ne așteptăm, poate fi un prăjitor de pâine care consumă în stand-by. Asta putem afla cu ajutorul unei prize inteligente. Monitorizează consumul pe tot parcursul zilei și ne trimite rapoarte pe telefon”, a explicat Alexandru Măxineanu, expert în case inteligente, pentru Știrile TVR.

 

Exit mobile version