Site icon Editia de Dimineata

Câștigătorii celei de-a treia ediții a concursului „SuperPovești din București”

Cea de-a treia ediție a „SuperPovești din București”, proiectul de promovare a lecturii și a scrisului creativ desemnat în toamna anului trecut drept Cea mai bună campanie de comunicare la secțiunea „Cultură, artă” în cadrul celei de-a XX-a ediții a Romania PR Award, și-a desemnat câștigătorii.

Este vorba despre treisprezece elevi din capitală, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, ale căror povești vor fi reunite într-un volum care va fi lansat în decembrie, fiind apoi distribuit cu acces gratuit în toate librăriile din rețeaua CLB.

Câștigători

Cei treisprezece câștigători sunt elevi la școli și colegii din capitală pasionați de scris, selectați în urma unei evaluări realizate de organizatori, alături de autori români de literatură pentru copii și tineret, cei mai mulți dintre acești reprezentând categoria 11-14 ani:

Casa Filipescu-Cesianu, Casa Memorială „Tudor Argheză”, Mahalaua Mărțișor, Nicolae Basilescu, Bucureștii Noi, Palatul Cotroceni, Calea Victoriei, Muzeul Theodor Aman, Ateneul Român, Parcul Regele Mihai I, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță”, Statuia Lupoaicei (Lupa Capitolina), Muzeul Național de Istorie, Vila Bosianu, Circul Național sunt personaje prezente în cele 10 povești câștigătoare.

Campanie

Lansat în ianuarie 2021, de  Compania de Librării București și Headsome Communication, SuperPovești din București este un proiect care își propune să contribuie la educația pentru lectură, punând în valoare poveștile. Cu ajutorul campaniei SuperPovești din București, reprezentanții tinerei generații de cititori și adolescenții din capitală sunt invitați să se transforme în „detectivi”, să caute poveștile ascunse din istoria orașului: să le documenteze în familie, în cadrul comunității locale, la școală, prin dialog cu profesorii, în biblioteci, apoi să le readucă la viață în compoziții proprii. Să se conecteze la istoria și poveștile orașului în care trăiesc și să ajute la păstrarea memoriei locului, apoi să readucă în actualitate toate aceste legende în povești proprii.

Cărțile rezultate la finalul primelor două ediții au fost lansate în lunile decembrie ale anilor trecuți, fiind mai apoi distribuite cu acces gratuit în toate librăriile din rețeaua Companiei de Librării București. Primele două volume pot fi consultate pe site-ul oficial al proiectului:

Exit mobile version