Site icon Editia de Dimineata

Cât costă Dacia Spring, mașina electrică românească fabricată în China

Deși oficial nu au apărut prețurile, presa franceză a dat de urma unor indicii și a venit cu prețurile (probabil) pentru ea. Cât costă Dacia Spring, mașina electrică românească fabricată în China?

Vor fi două versiuni de echipare, cu prețuri de 16.990 euro, respectiv 18.490 euro, scrie ​ Worldscoop. Aplicând subvențiile oferite de statul francez, prețurile pornesc de la 12.400 euro.

Dacă și în România vor fi prețuri similare, subvențiile mai mari decât în Franța vor face ca, per total, prețurile de achiziție să pornească de la aproximativ 9.000 de euro.

Publicații precum L’Automobile Magazine și Caradisiac scriu că prețurile vor porni de la 16.990 euro pentru Spring cu nivelul de echipare Confort și de la 18.490 euro pentru echiparea Confort Plus care include, printre altele, și ecranul tactil și vopseaua metalizată.

Sursele mai spun că precomenzile vor putea fi făcute din 20 martie, comenzile propriu-zise din iunie și livrările către persoane fizice vor începe în septembrie.

Dacia a anunțat că prioritatea va fi, pentru mașina electrică, să ruleze în servicii de car-sharing mai întâi.

Dacia Spring este fabricată în China. Are un motor de 44CP (33kW) și o autonomie de 225 km în regim WLTP sau 295 km în regim WLTP City. Viteza maximă este de 125 km/h.

Exit mobile version