Site icon Editia de Dimineata

Cât este ASTĂZI prețul la benzină și motorină, după panica de ieri

După panica de aseară, în această dimineață putem spune că situația se prezintă, în sinteză,  în felul următor. La stațiile MOL, prețul carburanților a rămas sus. OMV-Petrom au scumpit și ele, dar nu atât de mult, aproximativ 20-30 bani pe litru. Prețurile la Rompetrol și LukOil au rămas neschimbate.

UPDATE

In cursul zilei de astazi, alte doua retele mari au scumpit carburantul – Rompetrol si LukOil. La Rompetrol motorina era 8.12 (fata de 7.76 azi dimineata), iar la LukOil era 7.99 (fata de 7.72 azi dimineata). LE. Mol a scazut de la 9.05 la 8.33.

București

​​Prețul la benzină joi dimineața în București se situează în jurul a 8 lei, cea mai scumpă benzină standard fiind la benzinăriile Mol, respectiv între 8,34 și 8,43 lei. Cea mai ieftină este la Lukoil, 7,5 lei.

Alte prețuri

La Petrom benzina standard costă 7,99 lei, iar la OMV 8,08 lei.

La motorină standard, prețul sare de 9 lei la Mol, maxim fiind 9,12 lei.

La Petrom, este 7,99, iar la Lukoil, 7,68 de lei.

Prețul la motorină standard la OMV este între 8,23 lei și 8,31 de lei.

Unde putem vedea prețurile online?

Există două site-uri. Unul este Monitorul prețurilor, site oficial al Consiliului Concurenței. Altul este Peco Online, care updatează mai greu informația, dar unde poți, totuși să îți faci o idee.

Pe ambele site-uri poți crea filtre, pentru tipul de carburant, stații etc.

Reuniune la nivel înalt pe tema isteriei prețului carburanților

Premierul Nicolae Ciucă se întâlneşte, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru.

La şedinţa programată pentru ora 9,30, la Palatul Victoria, vor participa, de asemenea, preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate de şoferi, miercuri, speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seara, că informaţia conform căreia preţul carburanţilor a ajuns la 11 lei pe litru a plecat de la reţeaua de benzinării MOL.

„Este vorba despre reţeaua MOL, pentru că de la această reţea, de la Beiuş, a plecat această informaţie, de 11 lei. (…) Această informaţie a fost rostogolită prin social media şi a ajuns la a crea panică în România într-un timp foarte scurt: cozi la benzinării cum că de mâine preţurile vor fi de 10 şi 11 lei şi, mai mult, că vom rămâne şi fără stocuri de benzină şi motorină. (…) Este exclus să asistăm la o explozie a preţurilor la benzină şi la motorină, în condiţiile în care preţul barilului a început să scadă”, a afirmat Virgil Popescu, la Digi 24.

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant.

„Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri în România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Ce spune bezninarul din Beiuș, de la care a pornit nebunia?

Proprietarul benzinăriei MOL din Beiuș care a vândut miercuri litrul de benzină cu 11 lei a declarat pentru ziarul Bihoreanul că a fost nevoit să recurgă la aceste preţuri pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil.

„Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul”, a declarat miercuri pentru Bihoreanul Daniel Degău, administrator şi unul din patronii Desir Impex.

Firma acestuia deţine în Beiuş două benzinării partenere Rompetrol, una parteneră MOL şi încă una proprie.

CITIȚI ȘI:

Panica a cuprins România. Cozi uriașe la benzinării. Cine a aruncat primul ”piatra” și ce spune Guvernul

 

 

Exit mobile version