Site icon Editia de Dimineata

Câteva cifre. “10% dintre persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite infecția cu tulpina Delta”

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, este de părere că în jur de 10% dintre persoanele vaccinate se pot infecta și pot transmite mai departe infecția cu tulpina Delta a SARS-CoV2.

Medicii și experții au explicat deja în numeroase rânduri că vaccinarea protejează în primul rând față de forma gravă a bolii COVID-19, de spitalizare și de deces, procentul de protecție față de infectarea în sine fiind mai mic.

Nu în ultimul rând, persoanele vaccinate nu trebuie să uite nici de celelalte măsuri de protecție, în afara vaccinului – purtarea măștii, distanțarea socială și igiena, în special dezinfectarea frecventă a mâinilor, ele nefiind scutite complet de riscul de a se infecta.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 au risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate, risc de internare și spitalizare în ATI de 12 ori mai mic și risc de infectare de 10 ori mai mic – arată rezultatele primului studiu privind eficiența vaccinului efectuat în România, prezentate în luna august de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

Exit mobile version