Site icon Editia de Dimineata

Câteva lucruri la care să renunţăm pentru a economisi bani

Cel mai bun sfat pentru finanţele fiecăruia vine de la un contabil, însă există câteva recomandări generale utile cu privire la ce cheltuieli ar putea fi limitate pentru a economisi mai mulţi bani. Iată câteva sfaturi de la novinite.bg, preluate de Rador.

Mâncarea comandată acasă – banii cheltuiţi pentru mâncare ocupă cea mai mare parte a bugetului nostru lunar. Este dificil pentru gospodine să gândească diverse idei în fiecare zi şi să le gătească, dar există o soluţie. De exemplu, planificarea lunară a micului dejun, prânzului şi cinei pentru fiecare săptămână, cu felurile de mâncare, întocmirea unei liste pentru magazin şi pregătirea meniului pentru următoarele cinci zile.

Spumă de ras – un balsam de păr este la fel de eficient ca şi spuma de bărbierit. În plus, balsamul de păr costă mai puţin şi este mai spornic.

Apă îmbuteliată – o sticlă de apă umplută acasă înainte de serviciu ne scuteşte de achiziţionarea zilnică a sticlelor de plastic, lucru util atât pentru natură, cât şi pentru buzunar.

Semipreparatele reprezintă unul dintre lucrurile la care renunţăm cel mai greu, însă aceste alimente sunt cu adevărat scumpe. Este mult mai uşor să introducem mâncarea semipreparată în cuptor sau cartofii gata curăţaţi şi tăiaţi în friteuză, însă costă mai mult decât dacă i-am prepara singuri.

Produse cosmetice care nu sunt la promoţii – astfel de cumpărături înseamnă bani irosiţi. Aceste produse costă foarte mult doar pentru că reprezintă o anumită marcă. Şampon, săpun, deodorant – toate pot fi cumpărate atunci când sunt reduceri.

Suplimente alimentare. Cu toţii avem nevoie de vitamine şi minerale, dar majoritatea suplimentelor au alternative mai ieftine. De exemplu, în loc să cheltuim o grămadă de bani pentru capsule cu curcuma, putem cumpăra pudră de curcuma, pentru a o adăuga la mâncăruri, pe post de condiment sau o lingură în shake sau smoothie.

Manichiură – nu toată lumea este pricepută, însă putem încerca să ne îngrijim unghiile acasă. Există o serie de tutoriale pe internet care ne arată paşii pe care ar trebui să-i urmăm pentru o manichiură cu lac, gel sau pentru cea mai simplă îngrijire, prin care curăţăm unghiile şi le dăm o formă frumoasă.

Exit mobile version