Site icon Editia de Dimineata

Câți români și-ar schimba job-ul pentru unul mai bine plătit?

Bani vs zona de confort. Cam aceasta pare să fie paradigma, deși, evident mai apar și alți factori.

Peste 70% dintre angajații români și-ar schimba jobul dacă ar primi un salariu mai mare, este concluzia trasă de o platformă de recrutare online de la noi din țară.

Preferințe

Cei de la economedia.ro au analizat datele și vă propun să vedem acum ce își doresc cu adevărat românii de la locurile lor de muncă!

Astfel peste 3 sferturi dintre angajați sunt gata să-și ia rămas bun de la actualul job dacă ar fi vorba de un salariu mai consistent.

Un procentaj aproape la fel de impresionant, de aproape 50% dintre salariați, sunt chiar acum pe baricade, căutând activ oportunități noi. Întrebarea este: ce caută, de fapt, acești aventurieri ai pieței muncii?

Bani, dar și…

Ei bine, nu era tocmai un secret pentru nimeni că un portofel mai gros este visul numărul unu. Dar ce este viața fără un pic de confort? Cei care sunt în căutarea unui noi job își doresc flexibilitate și să poată lucra de acasă, cam 37% dintre ei, mai precis.

Lista dorințelor continuă: oportunități de avansare în carieră (35,9%), mai multe beneficii extrasalariale (33,7%), proiecte care să îi motiveze (35,2%) și, bineînțeles, mai multă stabilitate (29,9%).

Dar nu numai oferta contează, ci și reputația. Pentru peste 60% dintre candidați, imaginea publică a unei companii joacă un rol important în decizia de a aplica pentru un job.

Eforturile depuse de companii pentru a-și construi un brand puternic sunt, așadar, esențiale, cu 68,7% dintre respondenți preferând să aplice la astfel de companii.

Și totuși, există limite. Chiar și în fața unui companii cu o reputație bună, jumătate dintre candidați ar refuză un job dacă oferta financiară și pachetul de beneficii nu îndeplinesc așteptările.

Acest studiu a fost realizat pe un eșantion de 1.000 respondenți din diverse domenii și ne oferă o privire de ansamblu asupra dorințelor și nevoilor angajaților români.

 

Exit mobile version