Site icon Editia de Dimineata

Câți soldați din trupele de elită a pierdut Rusia până acum?

Sunt date  făcute publice de serviciul  rusesc al BBC. Trebuie spus că antrenamentul unui astfel de militar costă de câteva ori sau zeci de ori (sau chiar mii de ori) față de un infanterist obișnuit. Iar înlocuirea lor este la fel de costisitoare.

Conform datelor, Rusia a pierdut peste 900 de soldați din forțele speciale, parașutiști, pușcași marini și piloți în cele peste șase luni de război în Ucraina.

Cel puțin 337 de pușcași marini au fost uciși de la începutul invaziei, la 24 februarie, în timp ce forțele speciale și poliția antirevoltă ale Gărzii Naționale au pierdut 245 de soldați, serviciile de informații militare ale Rusiei au pierdut 151 de soldați, unitățile de parașutiști de elită au văzut 144 de membri uciși, iar Serviciul Federal de Securitate (FSB) și Serviciul Federal de Gărzi (FSO) au suferit împreună 20 de decese, potrivit BBC.

Mulți dintre cei morți erau ofițeri.

În plus, cel puțin 67 de piloți de luptă, inclusiv navigatori și mecanici, au fost uciși, potrivit BBC.

Care sunt costurile

BBC a relatat că instruirea unui pilot militar durează până la 17 ani și costă 14 milioane de dolari. BBC a obținut cifrele sale din informațiile publice disponibile despre decesele din armata rusă, inclusiv din rapoartele presei locale, dar a avertizat că o dezvăluire incompletă înseamnă că cifrele reale ale victimelor din Rusia – inclusiv cele ale trupelor de elită – sunt probabil mult mai mari.

Ministerul rus al Apărării a actualizat ultima dată numărul victimelor la 1.351 (per total) în luna martie.

Oficialii occidentali din domeniul apărării estimează că mai mult de 80.000 de soldați ruși au fost uciși și răniți de la începutul invaziei.

Exit mobile version