Site icon Editia de Dimineata

Caz unic în România: Prelevare de organe de la un pacient de 84 de ani

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat efectuarea celei de-a treia prelevări de organe din acest an, premiera constând în faptul că donatorul a fost o femeie de 84 de ani, cel mai vârstnic donator din România.

„Duminică, 20 martie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat încă o intervenţie de prelevare de organe (ficat şi rinichi) de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, aceasta fiind cel mai vârstnic donator din România. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Deşi pacienta avea o vârstă înaintată, familia a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Din echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au făcut parte dr. Bianca Grigorescu, asistent Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea.

Exit mobile version