Site icon Editia de Dimineata

Cazurile uşoare de infectare cu SARS-CoV-2, tratate în centrele de evaluare

Explozia numărului infectărilor grăbește deschiderea centrelor de evaluare. Aproape 40 la sută încă nu au contracte cu Casa de asigurări, dar oficialii speră că toate vor funcționa săptămâna viitoare. Pacienţii cu teste pozitive și cu forme mai uşoare vor primi aici şi noile antivirale dedicate Covid. Favipiravir se poate elibera deja în farmacii şi cu reţetă de la medicul de familie. Vaccinarea este însă soluţia pentru a evita ce e mai rău, scrie site-ul stiri.tvr.ro.

Cei care au un test rapid sau PCR pozitiv, chiar şi cei neasiguraţi, se vor putea prezenta la centrele de evaluare fără bilet de trimitere pentru investigaţii.

Foarte important, li se vor asigura acolo şi noile terapii antivirale speciale pentru Covid.

Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală a declarat pentru News.ro că mulţi pacienţi vin la unitatea sanitară pentru a se testa pentru COVID-19, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat înfiinţarea centrelor de evaluare.

Spitalul nu este destinat testării, atrage atenţia medicul, aşa cum nu sunt nici centrele de evaluare destinate celor cu forme uşoare şi medii de COVID-19.

În aceste centre de evaluare ajung pacienţi deja confirmaţi oficial pozitiv printr-un test antigen sau PCR. Asta înseamnă că, odată ce pacientul şi-a făcut acasă un test rapid iar acesta a ieşit pozitiv, trebuie să repete testul fie la medicul de familie, fie la un laborator acreditat, astfel încât rezultatul testului să poată fi introdus în aplicaţia coronaforms şi să fie înregistrat astfel oficial.

Dr. Florescu a explicat şi cine sunt cei care nu au indicaţie pentru a primi tratament antiviral în aceste centre de evaluare. Este vorba despre cei cu vârsta sub 18 ani, femeile însărcinate, mamele care alăptează, pacienţii cu insuficienţă severă renală şi hepatică, dar şi cei care iau anumite tratamente care pot interacţiona cu aceste antivirale.

Exit mobile version