Site icon Editia de Dimineata

Ce trebuie să faci pentru a-ți detoxifica locuința

sursa: health.com

Oare câți oameni cunosc faptul că anumite obiecte din casele noastre sunt făcute din petroleum și alte chimicale dure? Potrivit celor de la mindbodygreen.com, aceste substanțe chimice pot contamina aerul din locuințe și pot acționa în organism ca neurotoxine, toxine reproductive, toxine de dezvoltare și disruptoare endocrine. Așadar, cel mai simplu este să aflăm ce trebuie eliminat din casă pentru a putea reduce semnificativ expunerea la substanțele toxice.

Ambalaje din plastic pentru mâncare și băuturi

sursa: edifica.ro

Ambalajele din plastic pentru mâncare și băuturi pot conține substanțe chimice cum ar fi BPA care afectează hormonii, iar căldura și folosirea zilnică a acestor obiecte pot agrava contaminarea. Prin urmare, înlocuiește caserolele și ambalajele din plastic cu unele din inox sau sticlă.

 Cremele de corp

sursa: livestrong.com

Unele creme de corp conțin chimicale care ne pot perturba organismul. Din 10.000 de substanțe chimice folosite în produsele cosmetice, 89% nu au fost supuse testelor de siguranță. Aceste substanțe au fost corelate cu hiperactivitatea la copii, în timp ce altele au fost corelate cu defectele din naștere, cancerul la sân, infertilitate sau obezitate. Așadar, încearcă să te protejezi, folosind produse testate sau ingrediente naturale, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de susan sau chiar untul de shea pur.

 Popcorn-ul preparat la microunde

sursa: mcnabdistributing.com

Acest produs conține PFC (perfluorochimicale), o clasă de substanțe chimice corelate cu mai multe tipuri de cancer, hipotiroidism, defecte din naștere și probleme ale sistemului imunitar. O variantă, mult mai fericită, este în varianta clasică, folosind uleiul.

Perdelele de duș din PVC

PVC-ul este considerat unul dintre cele mai toxice materiale plastice pentru sănătate. Perdelele de duș din PVC sunt expuse la căldură și umiditate, ceea ce face ca substanțele de evacuare din ele să ajungă în atmosferă. O alternativă poate fi perdeaua de duș din bumbac organic sau cânepă.

Odorizantele de cameră

sursa: innoshop.hu

Aceste obiecte, des utilizate în locuințe, conțin o mulțime de chimicale. Chiar dacă odorizantele sunt etichetate ca fiind organice pot emite ftalati care cauzează disfuncții hormonale. O alegere mult mai bună este să îți parfumezi casa folosind uleiuri esențiale naturale.

 

Exit mobile version