Site icon Editia de Dimineata

Ce a făcut un bărbat după ce s-a trezit în cont cu un salariu de 200.000 de euro

Chiar așa, voi ce ați face dacă v-ați trezi cu 200 de salarii (sau poate 300 de salarii în cont)? Peste noapte?

Desigur, legea spune că ar trebui să procedați cam așa:

Ei bine, cu totul altfel a procedat un bărbat din Chile…

Poveste neobișnuită

Protagonistul acestei povești neobișnuite este un angajat al unuia dintre cei mai mari producători de mezeluri din zonă, care a primit un transfer de peste 281 de milioane de pesos chilieni de la departamentul de resurse umane al Consorcio Industrial de Alimentos (Cial). Aproape 200.000 de euro, în traducere.

Totul a fost o greșeală făcută de departamentul de resurse umane, iar bărbatul a aflat când a mers să-și ridice salariul pe luna mai. Când a intrat în contul său bancar, și-a dat seama că era milionar.

Prima sa reacție a fost să se prefacă distrat, dar când compania și-a dat seama de eroare, l-a informat că trebuie să returneze banii.

A doua zi, angajatul trebuia să meargă la sucursala băncii pentru a preda milioanele pe care le retrăsese, dar nu a mai apărut. L-au sunat de sute de ori până când acesta a răspuns și a spus că a adormit. Au continuat să aștepte, dar ziua a trecut fără niciun răspuns.

Apoi, au trecut câteva zile fără nicio veste de la angajat, până când un avocat s-a prezentat la firmă pentru a spune că clientul său nu este convins să returneze banii pentru că greșeala nu a fost a lui.

În cele din urmă, a predat o scrisoare de demisie voluntară și a dispărut. Șefii bărbatului au fost indignați și au decis să meargă până la capăt. Au fost luate măsuri legale și a fost denunțat pentru „deturnare de fonduri”.

În instanță, aceștia au informat că ei cred că a fost o greșeală și că acest lucru nu îi dă dreptul să păstreze depozitul. De asemenea, au insistat că fostul angajat este obligat să restituie banii proprietarului de drept, scrie La Vanguardia.

Foto: unsplash.com

Exit mobile version