Site icon Editia de Dimineata

Ce a transmis Zelenski românilor și liderilor lor. Cine va câștiga acest război? Libertatea sau tirania?

Un discurs pe care mulți îl așteptau. Volodimir Zelenski s-a adresat, fără a citi de pe o hârtie vreun text, vorbind deschis și direct la obiect, membrilor Parlamentului României, dar și românilor, în general. Nu doar că a vorbit deschis, dar a ținut să dea o notă aparte discursului său, să și-l adapteze publicului, să își calibreze mesajul pe istoria noastră comună.

Președintele Ucrainei a riscat și a ieșit din Kiev, mergând la Bucea, pentru a vedea cu ochii lui oroarea. Moartea semănată pe străzile orașului ucrainean, catalogată de comunitatea internațională drept ”crime de război”.

Și, pentru a le arăta și românilor ce s-a petrecut la Bucea, a adus și o mărturie video. Imagini foarte dure, greu de vizionat pentru un om normal. ”Făcături”, după cum le cataloghează neoamenii.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut României să oprească tot tranzitul de mărfuri spre și dinspre Rusia și să închidă porturile românești pentru navele ruse.

Adresându-se Parlamentului, Zelenski a mulțumit românilor pentru primirea refugiaților și a promis deschiderea unui dialog pentru protecția minorităților naționale din Ucraina, “pentru că suntem cu toții parte din aceeași familie europeană”.

Principalele declarații ale președintelui Ucrainei: 

Exit mobile version