Site icon Editia de Dimineata

Câți români ar mai suporta izolarea, în cazul unui al doilea val al pandemiei? 60% dintre oameni sunt de acord cu restricțiile

Românii se declară destul de deschiși în ceea ce privește implementarea unor noi restricții, în cazul în care va exista un al doilea val al pandemiei de coronavirus. O spune un studiu realizat de Novel Research, la iniţiativa Provident Financial România. Astfel, un român din șase ar suporta să stea din nou în izolare sau carantină, dacă situația o va impune, anunță Digi24. 

Totodată, mai bine de 46% dintre respondenți au precizat că munca de acasă va prima în următorul an, în vreme ce o treime (33%) aleg să își țină copiii acasă și să nu-i trimită la școală sau grădiniță. Există, de asemenea, și păreri opuse aproape 21% dinte români menționând că nu vor mai putea face față unor astfel de măsuri.

Atunci când au fost întrebați de situația financiară, doar 6% dintre români sunt de părere că veniturile lor actuale le oferă un trai lipsit de griji, doar 14% reușind să țină o evidență strictă a cheltuielilor lunare.

În jur de 40% dintre participanții la studiu consideră că veniturile actuale sunt suficiente pentru asigurarea unui trai decent însă fără să își poată permite achiziționarea unor produse mai scumpe, în timp ce un sfert din aceștia afirmă faptul că salariile le asigură achiziționarea lucrurilor esențiale. Totodată, aproape 9% spun că banii nu le ajung nici pentru asigurarea minimului de produse.

Cu toate acestea, mai bine de un sfert dintre persoanele chestionate au menționat că nu acordă o importanță deosebită cheltuielilor și a modului în care își gestionează veniturile, în timp ce restul de 75% sunt foarte atenți la împărțirea banilor și cheltuirea lor.

Dintre aceștia, cei mai cumpătați sunt românii cu vârstele cuprinse între 45 și 64 de ani. Mai mult decât atât, se pare că și distribuirea pe tipul de localitate de reședință implică o responsabilitate mai mare a distribuirii veniturilor, orășenii fiind mai atenți la modul în care cheltuiesc banii decât cei care locuiesc în mediul rural.

 60% dintre români ar trece din nou prin aceleași restricții, în cazul unui al doilea val al pandemiei

Studiul mai arată și că peste jumătate din totalul respondenților sunt de părere că efectele pandemiei de coronavirus vor avea un impact major asupra vieții lor, chiar și după ce totul se va termina.

Mai mult decât atât, un procent aproape asemnănător au mai menționat că situația actuală i-a determinat să își recondidere planurile de viitor, să își gestioneze mai strict resursele și să învețe mai multe despre tehnologia digitală.

Una dintre concluziile generale ale studiului arată faptul că aproximativ 60% dintre români ar fi de acord să treacă din nou prin aceleași restricții, în cazul în care s-ar produce un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Studiul Novel Research a fost realizat pe un eșantion de 1.003 persoane, selectate aleatoriu, din rândul populației din România, cu vârsta de peste 18 ani, folosind o marjă de eroare de +/- 3%.

Sursă Foto: .zdg.md

Exit mobile version