Site icon Editia de Dimineata

Ce cumpără românii de Black Friday și ce produse nu ar trebui achiziționate

Luna noiembrie aduce sezonul reducerilor în magazine, iar tentația de a face cumpărături de peste tot este mare. Potrivit unui studiul realizat de Kantar Millward Brown România, 79% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au auzit despre Black Friday şi 45% vor să achiziţioneze ceva cu ocazia acestui eveniment. Pe lista dorințelor românilor se află electrocasnice mari precum frigidere sau mașini de spălat, dar și produse IT, precum telefoane, laptopuri sau tablete.

sursa: thesun.co.uk

Totuși, multe magazine apelează la strategii de marketing, iar cumpărătorii se pot lăsa păcăliți foarte ușor de sloganuri frumos împachetate. Bijuteriile se află printre produsele cel mai des achiziționate, însă dacă acestea sunt cumpărate de pe internet va fi dificil să evaluăm calitatea lor. Hainele de iarnă și echipamentele sportive ar trebui și ele evitate de Black Friday, deoarece perioada ianuarie-martie este, în general, mult mai ofertantă din punct de vedere al reducerilor.

sursa: fashionunited.com

Nu în ultimul rând, ar trebui de asemenea evitate biletele de avion și ofertele agențiilor de turism, pentru că în spatele reducerilor s-ar putea ascunde doar o strategie de marketing. De regulă, pachetele de vacanță au o ordine a prețurilor destul de bine stabilită: early booking, first minute, preţul propriu-zis în perioada de vârf şi last minute.

 

[Sursă imagine: elecfreaks.com]

Exit mobile version