Site icon Editia de Dimineata

Ce facem cu hipopotamii lui Escobar?

Nu râdeți, este chiar o problemă. Dacă (mai recent) Nuțu Cămătaru a avut lei, la un moment dat Pablo Escobar, celebrul baron al drogurilor, a găsit de cuviință să își ia hipopotami. Patru bucăți, de două ori mai mulți ca Noe.  Acum lumea se întreabă – ce facem cu hipopotamii lui Escobar?

În cei 27 de ani de la moartea columbianului, hipopotamii au ajuns de la patru la 80. Aduși din Africa pentru a-i decora una dintre plantațiile din Columbia, hipopotamii s-au îmulțit peste măsură. Sunt acum, după unele calcule între 65 și 80 de bucăți.

Împrejurimile fostei proprietăți Hacienda Napoles nu mai sunt sigure, spun experții. Hipopotamii s-au răspândit apoi în pădurile din jur şi s-au reprodus. Atacurile izolate asupra rezidenţilor locali au determinat castrarea sau sterilizarea animalelor pentru a controla numărul în creştere al acestora.

Dar problema persistă.

Hipopotamii lui Escobar ar putea fi sacrificați

Militanţi pentru conservarea mediului îngrijoraţi de obiceiurile de împerechere ale acestui grup de hipopotami au recomandat sacrificarea acestora, scrie CNN.

Rezultatele noastre arată nevoia urgentă ca autorităţile columbiene să ia decizii importante de management pentru a limita populaţia şi răspândirea hipopotamilor„, au scris cercetătorii luna aceasta în jurnalul de specialitate Biological Conservation.

Eutanasierea animalelor este singura modalitate de a ţine sub control această problemă, au adăugat ei, avertizând că hipopotamii distrug câmpurile, îi pun în pericol pe localnici şi perturbă ecosistemul.

Biologul David Echeverry de la agenţia de mediu Cornare a declarat pentru CNN că, deşi eutanasierea hipopotamilor a fost întotdeauna considerată o opţiune, a fost dificil de luat în calcul aplicarea ei, nu în ultimul rând deoarece animalele au devenit o importantă atracţie turistică.

 

Exit mobile version