Site icon Editia de Dimineata

Ce întrebări-capcană vei primi la interviul de angajare și ce să răspunzi la ele

Vremuri tulburi, nesiguranța locului de muncă, puține anunțuri cu oferte la care să te încadrezi. Totuși, ai găsit ceva interesant, ai aplicat și CV-ul tău a fost vizionat. Urmează momentul de ”tortură”, interviul.

Cum să te prezinți și ce să răspunzi la întrebările-capcană care îți vor fi cu siguranță adresate, afli de la CEO-ul eJobs România, Bogdan Badea, care-ți dezvăluie care sunt aspectele cărora merită să le acorzi atenție atunci când ești în căutarea unui loc de muncă.

Este vorba despre acea discuție față în față pe care o vei avea fie cu viitorul tău șef, fie un reprezentant al departamentului de resurse umane. În acea jumătate de oră, poate o oră, trebuie să-i demonstrezi angajatorului că ești chiar persoana pe care o căuta.

Documentează-te

Documentează-te despre compania la care vrei să lucrezi și despre jobul pe care îl dorești, dar nu uita să cauți pe rețelele sociale și informații despre persoana cu care urmează să discuți.

Ține cont de faptul că firmele care fac angajări sunt obișnuite să discute cu zeci, poate sute de candidați. Așa că și-au pus la punct un set de întrebări preferate. Unele au rolul de a afla mai multe despre tine ca om, despre dorințele și preferințele tale. Altele sunt însă așa-numitele întrebări-capcană, care sunt menite să te pună în dificultate și să te scoată din zona de confort.

Scopul tău, la un interviu, este să înțelegi orice întrebare ți se adresează, să te gândești care este sensul ascuns al acesteia și care este cel mai bun răspuns.

Întrebări-capcană clasice

Întrebări-capcană personale

În timpul interviului, angajatorul va încerca să destindă atmosfera și să-ți pună întrebări care ți se pot părea ușoare. Dar ai grijă, acestea sunt de fapt intrebari capcana prin care el încearcă să te analizeze și să-ți înțeleagă personalitatea. Așa că ai grijă să nu te relaxezi prea tare și să spui anumite lucruri care te pot dezavantaja.

Ai grijă ce postezi pe rețelele sociale

A devenit deja o obișnuință ca angajatorii să caute informații despre tine și pe rețelele sociale. Așa că ai grijă ce informații postezi acolo. Astfel de postări sunt ca niște întrebări-capcană neoficiale pe care angajatorul ți le pune în afara interviului de angajare propriu-zis.  Ele arată cine ești tu cu adevărat în afara orelor de muncă.

Obiceiurile negative pe care le faci publice îți vor diminua considerabil șansele să primești jobul dorit. Iată câteva dintre lucrurile pe care îți sugerăm să le eviți:

Exit mobile version