Site icon Editia de Dimineata

Ce spectacole pregătește Teatrul Mic în noua stagiune

Teatrul Mic are trei premiere în lucru. O a patra premieră, deja  avaut loc acum câteva zile.

Managerul Teatrului Mic din Capitală, Gelu Colceag, afirmă că instituţia pe care o reprezintă are trei premiere „în lucru” până la sfârşitul anului, menţionând că strategia instituţiei pe care o conduce este aceea de a nu depăşi 50% din capacitatea maximă de spectatori.

Și a fost…”Bigamul”

Prima premieră a noii stagiuni a avut loc pe 18 septembrie.

Este vorba despre spectacolul „Bigamul… după 20 de ani” de Ray Cooney, regia Gelu Colceag, cu Claudiu Istodor, Simona Mihăescu, Ana Bart, Vlad Corbeanu, Vlad Logian/Rareş Florin Stoica, Silvana Mihai/Claudia Prec, Viorel Cojanu.

Alte spectacole

Potrivit lui Colceag, următoarea premieră este „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams, regia Liliana Pană, programată pentru luna octombrie.

Până la sfârşitul anului mai sunt programate ale două premiere: „Cehov în Show Business” după „Anton in Show Business” de Jane Martin, regia Ştefan Lupu – în luna noiembrie; „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, regia Nona Ciobanu – în decembrie.

„Avem trei premiere în lucru până la sfârşitul anului şi începem să repetăm şi celelalte spectacole pentru partea a doua a stagiunii, fiindcă noi lucrăm destul de mult la un spectacol. Considerăm că lucrul la un spectacol este şi o formă de pregătire profesională a actorilor, începem cu workshop-uri. Am prelungit perioada de pregătire a unui spectacol pentru a avea actorii activitate şi pentru a fi în formă”, a declarat Gelu Colceag, pentru Agerpres.

Premierele lui 2022

El a mai spus că pentru partea a doua a stagiunii 2021-2022 sunt programate să fie prezentate în premieră spectacolele „Variaţiuni pe tema raţei” de David Mamet, regia Alex Bogdan – în ianuarie, „Zeul masacrului” de Yasmina Reza, regia Andreea Grămoşteanu – în februarie, precum şi un musical în regia lui Răzvan Mazilu, care va avea premiera tot în primăvara anului viitor.

Exit mobile version