Site icon Editia de Dimineata

Ce vrei să fii când te faci mare? Ghidul Meseriilor Viitorului rezolvă dilema elevilor

Sursă Foto: Edupedu.ro

Doi din trei elevi români sunt de părere că noile meserii ale viitorului fac parte din domeniile roboticii, inteligenței artificiale, calculatoarelor sau al imprimării 3D. Acestea sunt concluziile celui mai recent sondaj INACO , desfășurat la finalul anului 2018, după ce elevii au luat contact cu prima ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului.

Ghidul Meseriilor Viitorului este un proiect românesc dedicat în special elevilor, dar care se pliază și pe nevoile profesorilor și părinților deopotrivă. A doua ediție a evenimentului a fost lansată oficial în prima zi a anului școlar 2019-2020 și este realizată de INACO cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, pe baza contractului de finanțare nerambursabilă nr. 611507 din 30.08.2019, „Consiliere vocațională cu privire la meseriile viitorului, învățământul profesional și dual pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a din școlile generale ale sectorului 3, potrivit Avantaje.ro.

Evenimentul va avea la bază 10 workshopuri cu elevii şi 5 sesiuni de consiliere cu părinții, care vor atrage un număr de 800 de tineri, părinți și cadre didactice din Sectorul 3.

Scopul acestuia este acela de a pregătii elevii din clasele e a VII-a și a VIII-a cu privire la oportunitățile lor, dar și ale cadrelor didactice și ale părinților, activități însoțite de aplicarea testului „Analiza 3D pentru consiliere vocațională”.

„Într-o lume în continuă schimbare, în care singura constantă este chiar schimbarea, iar rata schimbării este în creștere, învățarea nu mai poate rămâne liniară. Cu atât mai dificil este răspunsul la întrebarea-cheie: care vor fi meseriile viitorului? Care sunt meseriile în curs de apariție, de transformare sau chiar de dispariție într-o lume a schimbărilor exponențiale? Care vor fi competenţele şi abilităţile cele mai căutate de către angajatori? Cum le-am putea dobândi prin învățare exponențială? Comunitatea de profesioniști care formează grupul de reflecție INACO – Inițiativa pentru Competitivitate – a răspuns simplu, pe înțelesul tuturor, în prima ediție a Ghidului Meseriilor Viitorului, publicat în anul 2018”, a declarat Andreea Paul, coordonatoarea proiectului și președinta organizației neguvernamentale INACO, potrivit Avantaje.ro.

Sursă Foto: Edupedu.ro

Exit mobile version