Site icon Editia de Dimineata

Cea mai bogată femeie de culoare din lume dezvăluie rețeta succesului în carieră. Oprah Winfrey și cele 3 principii de bază

Sursa: money.cnn.com

Dacă nu sunteți familiarizați cu show-urile ei, cu siguranță i-ați auzit numele cel puțin o dată. Este vorba de faimoasa Oprah Winfrey, care nu doar a adus un plus televiziunii de peste ocean, dar a și revoluționat statului femeii în industria de odinioară a domeniului de față.

Se spune că o carieră de succes nu a întâlnit cele mai fericite momente pe parcursul clădirii sale, ceea ce are oarecum o logică. Așadar, Oprah Winfrey (cea mai bogată femeie de culoare din lume), dă sens acestei zicale prin povestea sa de viată emoționantă.

Pentru a înțelege cu adevărat mersul real al vieții, majoritatea oamenilor de succes îndeamnă un început de drum luat de la 0, prin care să înveți totul de unul singur, precum învață un copil mersul pe bicicletă, motivul principal fiind aprecierea lucrurilor obținute cu greu.

Devenită deja una din cele mai mari personalități ale televiziunii și totodată cea mai bogata femeie de culoare la nivel mondial, adăugând aici și profesia de producător de film și deținătoarea propriului post de televiziune (OWN), spre uimirea multora, viața cunoscutei Oprah nu a fost întotdeauna roz.

Sursa: shethepeople.tv

Povestea femeii de succes a început încă din copilărie când situația financiară a familiei era atât de dezastruoasă încât bunica sa îi confecționa haine din pânza de la sacii de cartofi și, s-a continuat prin conștientizarea faptului că nimeni nu ar trebui să lucreze într-un domeniu  pe care îl urăște, doar pentru o stabilitate minimă financiară. Astfel, femeia a început încă de la o vârstă fragedă să muncească pentru visul ei, iar în cele din urmă se pare că truda i-a fost răsplătită, reușind să se autodepășească pe mai multe planuri. Cum a făcut asta? Simplu, s-a bazat pe 3 mari principii, despre care va invităm să citiți în continuarea articolului:

Sursa: skeudsleblog.20minutes-blogs.fr

„Dacă poţi fi plătit pentru că faci ceea ce-ţi place, fiecare salariu este un bonus.“

Cum spuneam și mai devreme, de mic copil fiind, Oprah a explus ideea de a avea un job care nu-i este pe plac, înlcouind cu dedicarea pentru un singur domeniu în care a crezut neîncetat până la reuțită.

„Am lăsat bani să-şi servească scopul. Dar nu trăiesc în slujba banilor. Cred că de asta avem o relaţie atât de frumoasă cu ei.“

Pentru o viață sănătoasă în primul rând și apoi frumoasă, încercă să nu-ți construiești viața în jurul banilor, pentru că așa vei ajunge să ignori lucrurile și persoanele cu adevărat valoroase din viața ta, sfârșind sub controlul unor hârtioare.

„După toţi aceşti ani, eu ştiu că nu sunt nivelul veniturilor mele. Eu nu îmi stabilesc stilul de viaţă în funcţie de sumele pe care le câştig“.
Leafa lunară nu reprezintă nici măcar 5% din valoarea ta, ca om, așa că tratează acest aspect ca atare.

Exit mobile version