Site icon Editia de Dimineata

Cea mai în vârstă persoană din lume a sărbătorit împlinirea a 117 ani cu o petrecere. Cu ce se răsfață femeia

Kane Tanaka rămâne cea mai în vârstă persoană din lume, sărbătorind 117 ani de naștere la un azil din orașul Fukuoka. Japoneza și-a marcat ziua de naștere cu o petrecere organizată pe 2 ianuarie. Alături de Tanaka au fost angajații și prietenii de la casa de bătrâni, alături de care a mâncat tort și a glumit, potrivit Japan Times.

Cea mai în vârstă persoană din lume

În 2019, Tanaka a fost confirmată ca fiind cea mai în vârstă persoană vie, la 116 ani și 66 de zile începând cu 9 martie, potrivit Cărții Recordurilor. Tanaka spune că a reușit să ajungă la această vârstă datorită sprijinului celorlalți și că acum vrea să împărtășească energia cu cei din jurul său, conform NHC World Japan.

Se răsfață cu ciocolată

Tanaka s-a născut în anul 1903 și s-a căsătorit cu Hideo Tanaka în 1922. Kane și Hideo au avut patru copii și a adoptat un al cincilea. Anul trecut, personalul unității în care este îngrijită Tanaka spunea că femeia mănâncă toate cele trei mese ale zilei. Kane se răsfață cu niște ciocolată și bea sifon în fiecare zi. Îi place să rezolve ocazional probleme matematice, transmite NHC World Japan.

Câți japonezi depășesc vârsta de 100 de ani

Numărul persoanelor cu vârsta de peste 100 de ani din Japonia a depășit 70.000, potrivit Japan Times.

Sursă foto: Japan Times

Exit mobile version