Site icon Editia de Dimineata

Cei mai mulți turiști care vizitează Republica Moldova sunt din România. Care sunt destinațiile preferate ale moldovenilor

chisinau rep moldova

chisinau rep moldova

Tot mai mulți turiști vizitează Republica Moldova. În ianuarie-iunie 2019 agențiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la 151,6 mii de turiști și excursioniști, cu 12,2% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2018, informează Biroul Naţional de Statistică.

Cei mai mulți turiști care vizitează Republica Moldova sunt din România

Cei mai mulți dintre turiștii care au vizitat Republica Moldova în perioada analizată au fost din România, 17,2% din totalul persoanelor monitorizate. Alte ponderi însemnate în numărul total de turiști sosiți în Republica Moldova, le-au revenit cetățenilor din Austria (13,8%), Germania și Ucraina (câte 8,6%) și Federația Rusă (6,4%), potrivit InfoPrut.

România, una dintre destinațiile preferate ale cetățenilor din Republica Moldova

Prin intermediul agenţiilor de turism și turoperatorilor în ianuarie-iunie 2019 au plecat în străinătate 121,2 mii de turiști şi excursioniști din Republica Moldova, sau cu 11,3% mai mult față de perioada similară din anul trecut. Cetățenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în principal, în Turcia (30,2% din total plecați în străinătate), Bulgaria (22,2%) și România (17,1%). Majoritatea cetăţenilor moldoveni au plecat în alte țări în scopuri de odihnă, recreere și agrement, conform Moldova 9.

Sursă cover foto: AutoBlog

Exit mobile version