Site icon Editia de Dimineata

Cel mai lung brâu românesc, proiect de Cartea Recordurilor la Centrul Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a lansat un proiect pentru realizarea celui mai lung brâu tradiţional românesc din lume care să candideze pentru a fi înscris în Cartea Recordurilor şi a făcut un apel la români să se alăture iniţiativei prin confecţionarea de brâuri cu modele la libera alegere, potrivit site-ului TVR Moldova.

Dăm startul proiectului pentru cel mai lung brâu românesc din lume şi sperăm să ni se alăture cât mai mulţi români, să coase câte un brâu cu un model pe care îl aleg singuri. Iniţiativa de intrare în Cartea Recordurilor cu cel mai mare brâu românesc din lume îi aparţine Danielei Lostun, care va coordona proiectul împreună cu Galina Condrea din cadrul centrului nostru” , a declarat, pentru Agerpres, coordonatoarea Asociaţiei „Dacia e.V. Germania” şi a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.

Potrivit Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, românii se pot implica acum într-un proiect internaţional, care să arate lumii întregi o parte din România.

„Dăm startul proiectului pentru cel mai lung brâu românesc din lume. Iubeşti tradiţia şi cultura românească? Ai o asociaţie, organizaţie sau vrei să te implici doar ca persoană fizică? Acum ai ocazia de a te implica într-un proiect internaţional, care să arate lumii întregi o parte din România. Să coşi un brâu românesc, după un model ales de tine, apoi până pe data de 10 iunie 2024 să îl trimiteţi la Nürnberg (fără niciun cost). Pe data de 24 iunie 2024 – de ziua Iei vom măsura brâul şi îl vom expune în centrul oraşului Nürnberg. Notă: ne dorim ca prin acest proiect să intrăm în Cartea Recordurilor, cu cel mai lung brâu românesc din lume! Şi tu poţi contribui la această performanţă”, se mai afirmă în postarea Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg.

Cei interesaţi să participe la acest proiect pot găsi datele de contact ale centrului din Nürnberg pe pagina de Facebook menţionată.

Exit mobile version