Site icon Editia de Dimineata

Cel mai mare cămin studenţesc din ţară va fi construit la Timișoara

România va avea cel mai mare cămin studenţesc din ţară.

A fost desemnat constructorul şi va intra în etapa de execuţie, care trebuie să se finalizeze în termen de doi ani. Proiectul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT) este în valoare de 138.000.000 de lei.

„Noul cămin al UVT va creşte substanţial capacităţile de cazare ale universităţii noastre, adăugând peste 900 de locuri la capacităţile existente. Practic, vom dezvolta, cu susţinerea financiară publică acordată de Guvernul României, un nou campus studenţesc în Timişoara, în zona străzii Renaşterii. Timişoara va oferi un nou standard de viaţă în spaţiile celui mai mare cămin studenţesc din România, care urmează să intre în circuitul universitar începând cu toamna anului 2024. Atractivitatea UVT şi a Timişoarei, ca oraş universitar, va câştiga un avans semnificativ prin această investiţie, o recunoaştere binevenită a importanţei naţionale şi internaţionale a centrului nostru universitar”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, potrivit agerpres.ro.

Clădirea va avea şapte niveluri, cu o suprafaţă construită de 4.128 mp şi o capacitate de 902 locuri în camere de două persoane şi 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi. La acestea se adaugă 156 locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete.

sursa foto: agerpres.ro

Exit mobile version